BIRODI: Da li je REM u sukobu interesa sa pojedinim kandidatima za nacionalnu frekvenciju? 1foto Media centar

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) dostavio je danas zahtev Agenciji za sprečavanje korupcije da utvrdi da li postoji sukob interesa između članova Saveta REM-a i prijavljenih televizija na konkursu.

Istraživač BIRODi-a Zoran Gavrilović kaže za Danas da je jako bitno da proces dodele nacionalne frekvencije ima integritet.

– BIRODI će monitorisati proces dodele frekvencija za nacionalno pokrivanje i o tome napraviti izvestaj. Sve ovo radimo na volonterskoj bazi, i čitav monitoring nije deo nikakvog projekta – ukazuje Gavrilović.

Na pitanje Danasa na koga sumnja da je u sukobu interesa, kaže da čekaju da Agencija odradi svoj deo posla, pa će se oglasiti.

Gavrilović ističe da je nacionana frekvencija bitna jer pokriva čitav prostor Srbije, a “to pre svega ima uticaj na oglašivače”.

– Imajući u vidu izjavu Višnje Aranđelović, članice REM-a, u kojoj je izjavila da će Savet REM-a gledati i prethodni rad kandidata, BIRODI će dostaviti rezultate svojih monitoringa i istraživanja publike – navodi Gavrilović.

Na konkurs za dodelu četiri nacionalne frekvencije prijavilo se 14 televizija − N1, Nova S, Hepi, Pink, Vesti, Prva, B92, Kopernikus, UNA, K1, Tanjug, TV2, BK i Kurir.

Prema saznanjima našeg lista, u toku sledeće nedelje će biti utvrđena lista kandidata koji ispunjavaju uslove za nacionalnu televizijsku frekvenciju, a razgovori sa kandidatima koji budu ispunili kriterijume počeće sredinom jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari