DS: Povući udžbenik Kletta zbog negativnog teksta o SBB-u 1foto Vesna Andrić Danas

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od ministra prosvete Branka Ružića da odmah pokrene postupak kojim će udžbenik gramatike za osmi razred izdavačke kuće „Кlett“ biti skinut sa liste odobrenih udžbenika, jer je to prvi i jedini slučaj da se preko školskog udžbenika obračunava sa nekom privatnom kompanijom, saopštila je ta partija.

Prema oceni DS, primer novinarskog teksta u kome se implicira navodno nezakonito povećanje usluga kompanije SBB nije se slučajno našao u tom udžbeniku.

Kako je objašnjeno, televizije N1 i Nova S, više puta su pisale o postupku koji je pokrenut protiv izdavačke kuće “Кlett” zbog sumnje da imaju monopol na tržištu udžbenika, i „očigledno je da im to ova izdavačka kuća nije oprostila“.

Jer, kako objasniti da se u udžbeniku našao negativan tekst o kompaniji SBB, a ne na primer tekst o tome kako je Telekom platio neverovatnih 600 miliona evra za prenose „Premijer lige“, ukazuje DS.

Zbog toga DS smatra da taj udžbenik mora momentalno da se povuče sa tržišta i da se nikada više ne dozvoli sličan skandal i targetiranje bilo koga kroz školske udžbenike

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari