Ministar rudarstva, životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić pustio je u rad fabriku mineralne vode u selu Neresnica kod Kučeva, vlasništvo „Lad grupe“ iz Beograda.


Radi se o nekadašnjoj fabrici „Duboka“, vlasništvo koncerna „Bambi Banat“, koja nije radila četiri godine. Vlasnici su uložili milion evra, zadržali radnu snagu i sada planiraju izvoz vode.

Olider Dulić je obećao pomoć vlade, jer se radi o nerazvijenom području, a ovakve investicije omogućavaju zapošljavanje radne snage, stvaraju i uslove da se na ovoj teritoriji izgradi i infrastruktura.

Dulić je zamerio lokalnoj samoupravi u Kučevu na mnogobrojnim divljim deponijama i da ne vodi brigu oko zaštite životne sredine. Ministar Dulić je rekao da država ima obavezu da pomaže nerazvijena područja i da je ravnopravni razvoj Srbije prioritet ove vlade.

Miloš Marković je ispred Lad grupe rekao da je plan da se u narednom periodu broj radnika udvostruči. On ističe da poseta ministra pokazuje da su na dobrom putu da naprave odličnu priči. Dodaje da redizajnirana boca i etiketa poznate gazirane i negazirane mineralne vode Duboka će, uz novu gamu proizvoda jedinstvenih na tržištu Srbije, otvoriti mogućnost plasmana u inostranstvu.

Radoslav Milovanović, poslanik u republičkom parlamentu ističe da je veliko zadovoljstvo videti da posle toliko vremena u kučevačkom kraju kreće nova fabrika, koja ispunjava sve standarde.

– Moram da se zahvalim Vladi republike Srbije koja je u prethodnom periodu uložila 15 miliona evra u jednu od najnerazvijenih opština u Srbiji. Kučevo ima neverovatan potencijal za ulaganje i to mora da se iskoristi.

Obilasku moderne fabrike pored ministra Dulića i predstavnika ministarstva, prisustvovali su i narodni poslanik Žarko Pivac, gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, zamenik gradonačelnika Vukica Vasić, predsednici opština Braničevskog okruga kao i visoki funkcioneri stranaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari