Dunav, moje more 1Foto: J. B. K.

Zaposleni u javnom komunalnom preduzeću Donji Milanovac, koje je inače zaduženo za održavanje javnih površina u ovoj varoši na obali Dunava, priveli su kraju sređivanje gradske plaže.

Nasuta je nova količna sitnog peska, zamenjena trska na suncobranima, tuševi su u funkciji, toaleti takođe, a kupača ima još od junskog tropskog talasa.

Bez ikakve brige mogu spas od vrućine da potraže u Dunavu jer je voda odgovarajućeg kvaliteta.

– S obzirom da  se Donji Milanovac vodom za piće snabdeva iz fabrike vode koja prerađuje dunavsku vodu, redovno uzorkujemo vodu iz Dunava i analize koje radi referentna laboratorija pokazuju da se, između ostalog, bez ikakvih bojazni može kupati u Dunavu. Nakon boravka u vodi, kupači se mogu istuširati na plaži. – rekli su nam u JKP Donji Milanovac.

Susedno Kladovo raspolaže jednom od najlepših rečnih plaža u Srbiji.

Locirana u centru grada, peščana plaža  bude mesto na kome bude i do hiljadu ljudi. Suncobrani, odbojka na pesku, blizina dva hotela dovoljno su primamljivi i za Kladovljane i za turiste.

I u Kladovu je krenula sezona kupanja, a kako javlja lokalna televizija dunavska  voda na gradskoj i na plažama u Korbovu, Tekiji i u Brzoj Palanci može se koristiti za kupanje, sport i rekreaciju, što su potvrdile analize kvaliteta vode koje je uradio Zavod za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara.

Stručnjaci poručuju da je posle kupanja u reci obavezno tuširanje higijenski ispravnom vodom.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Dunav, moje more”

  1. Sramota je sto marina vec 15 meseci nije sredjena od one bure talasa koja je zadesila Milanovac u februaru 2020.
    Sramota je sto taj pesak ,kako ste napisali, nije pravi pesak kao na plazi u Kladovu vec obican sljunak i sramota je sto je sanacija keja ( kao posledica pomenute bure ) izvrsena veoma jeftino i estetski neumesno!
    Sve u svemu, SRAMOTA!

  2. Jes đavola su oćistili,prljav je dumav i plaža je prljava i marina je polomnjena u 3 dela,kej oko milanovca je sačuvaj me bože! To je vama sređeno ako mislite dođi te da bidite bruku donjeg milanovca!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.