Dužan i državi i Paraćincima, za novinare nedostupan: Ko je Vladimir Milićević Kobasičko? 1

Vladimir Milićević, među Paraćincima poznat kao “Kobasičko” vlasnik je mesarsko trgovinske radnje koja duguje 2,4 miliona dinara za porez.

U nekim drugim okolnostima tim podatkom bi se bavili samo istražni organi, da nije činjenice da je on istovremeno i predsednik opštine Paraćin.

Osim državi, predsednik Opštine duguje i svojim sugrađanima koji su ga birali, jer njegova mesara četiri godine nije uplatila ni dinar za utrošenu vodu i odnošenje smeća.

Ovo mu nije prva afera, po kojoj je postao poznat široj javnosti u Srbiji, ali je svakako najveća.

Naime, on je bio na čelu opštine kada su predstavnici stranke Zajedno za Srbiju isterani iz prostorija koje su zakupili i uredno plaćali.

Oduzimanje prostorija je izvršeno po starom srpskom običaju promene katanca na vratima.

Kasnije su Osnovni sud u Paraćinu, a zatim i Viši sud u Jagodini presudili u korist Zajedno za Srbiju, pa je opština morala da im vrati nezakonito oduzete prostorije i da plati sve troškove suđenja i advokata.

Tada je koštao građane Paraćina 135.000 dinara.

Na novinarska pitanja, pozive i poruke ne odgovara, a za njih nikad nije ni u kancelariji, stalno je na terenu, tamo “gde se radi”.

Paraćinci kažu da je pre imenovanja bio “neutralan lik”, da nije bio u politici, već vlasnik mesarske radnje na pijaci i fotograf na svadbama, poljoprivredni inženjer.

Posao je nasledio od oca koji je mesaru otvorio još pre 30 godina i koja je vrlo uspšeno radila.

Sumnja se da je u politiku ušao zbog dugova, koje, ako se vratimo na početak ovog teksta, nije smanjio, već dodatno uvećao.

Ponosan na činjenicu što mu je deda bio Solunac, sada se izgleda ne vodi njegovim načelima.

Milićević je rođen 1978. godine i, kako piše na sajtu Opštine, potiče iz stare i ugledne paraćinske porodice.

Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a zatim preuzeo porodični posao proizvodnje i prerade mesa.

Bavi se i umetničkom i komercijalnom fotografijom. Učestvovao je na više od 100 međunarodnih izložbi i ima preko 50 osvojenih nagrada.

Od 2017. predsednik je i košarkaškog kluba Paraćin. Oženjen je i ima dvoje dece.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari