Dve decenije nastave na engleskom jeziku 1Foto: (Arhiva)

U holu Medicinskog fakulteta svečano je obeležen jubilej – dve decenije od početka nastave na engleskom jeziku.

Do sada je kroz ovaj program prodefilovalo više stotina studenata iz 39 zemalja širom sveta, a ukupno ih je diplomiralo 220, što je veliki uspeh i za profesore koji predaju na engleskom jeziku i za sam fakultet, jer se na taj način vraća ugled ove institucije, kako u regionu, tako i u celom svetu.
Profesorka Biljana Mihaljević, prodekanka Medicinskog fakulteta za englesku nastavu, jedna je od najzaslužnijih za veliki uspeh koji je ovaj vid nastave doživeo u 21. veku, a za Danas je rekla da je ovaj jubilej pravi uvod u veliku proslavu koja se očekuje uskoro – vek postojanja Medicinskog fakulteta.

– Sada slavimo 20 godina od početka nastave i na engleskom jeziku i važno je istaći da je ovaj uspeh ostvaren sopstvenim kapacitetima, našim profesorima i našim sredstvima.
Zadovoljstvo je što smo edukovali generacije studenata koji su dolazili sa gotovo svih kontinenata, a pogotovo iz regiona. Broj stranih studenata koji konkurišu za englesku nastavu na našem fakultetu se u poslednjih par godina udvostručio i to je pravi pokazatelj da radimo dobar i kvalitetan posao. Strani studenti koji ovde završe fakultet se uglavnom vraćaju u svoje zemlje, pronalaze poslove i sa ponosom ističu da su osnovno akademsko znanje stekli upravo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu – rekla je profesorka Mihaljević.

Dekan Medicinskog fakulteta profesor dr Nebojša Lalić predstavio je dalje planove za nastavu na engleskom jeziku, ali i istakao da se strani studenti dobro snalaze u Beogradu.

– Engleska nastava postoji samo na nivou osnovnih akademskih studija, a želja je da u budućnosti ona pokriva i master i doktorske studije, kao i specijalizacije. Takođe, voleli bismo kada bi u budućnosti strani studenti dolazili samo na postdiplomske studije na engleskom jeziku na našem fakultetu, jer bi to bio jedan novi vid saradnje i mogućnosti koje bismo stranim ljudima mogli da ponudimo. Što se tiče privikavanja stranih studenata na naš grad i našu zemlju, možemo reći da se brzo uklapaju u svakodnevni život i navike koje kao narod imamo. Evidentno je da su oni zadovoljni što jedan period svog života provode baš ovde – naveo je dekan fakulteta dr Lalić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari