Dvojica zaposlenih u bačkotopolskoj fabrici "Žibel" stabilno nakon trovanja amonijakom 1Ilustracija Foto: Pixabay/valelopardo

Dvojica zaposlenih u fabrici „Žibel“ u Bačkoj Topoli koji su se u ponedeljak, 24. jula, otrovala amonijakom, od jutros su stabilno, izjavio je direktor ove fabrike za preradu animalnog otpada Željko Stanić.

On je za portal Magločistač rekao da oni uskoro treba da izadju iz bolnice bez bilo kakvih posledica.

„Prema informacijama koje smo dobili od lekara, počeli su da primaju hranu, normalno dišu, i svi parametri su im u redu. Komuniciraju sa svojim roditeljima. Mi sve vreme pratimo situaciju odavde“, naveo je Stanić.

On, medjutim, nije želeo da komentariše šta se konkretno desilo kada su zaposleni povredjeni, rekavši da će o tome „najpreciznije govoriti oni sami“.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Magločistač, dvojica radnika „Žibela“ su povredjena tako što su bez zaštitne opreme upali u bunker sa animalnim otpadomi tom prilikom se otrovali amonijakom: najpre je jedan od radnika bez zaštitne opreme upao u bunker i potom kolabirao, da bi za njim, u nameri da ga iznese, u bunker ušao i drugi, kojem se desilo isto.

Treći radnik je, prema svedočenjima prisutnih, nakon što je posumnjao da su mu se kolege otrovale, pre intervencije, najpre uzeo zaštitu opremu i uspeo da izvuče dvojicu stradalih, a sam prodje bez povreda.

„Sa naše strane je uradjeno sve. Imali su zaštitna odela, zaštitne maske, sve ono što je propisano. Da li su postupili po pravilima zaštite na radu, to sada ne bih komentarisao“, izjavio je Stanić za ovaj subotički portal.

Na licu mesta u navedenoj fabrici, policija je izvršila uvidjaj i o svemu obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Subotici, kao i inspektora zaštite na radu, koji je preuzeo dalji rad na utvrdjivanju svih okolnosti u vezi sa povredjenim licima, navedeno je u odgovoru policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari