Edi Rama i bele patike u Trstu 1Foto: Twitter / @ardittrikshiqi

Albanski premijer Edi Rama pojavio se na samitu u Trstu u ležernom stilu, u belim patikama, što je izazvalo veliku pažnju medija i javnosti. Pitali smo sagovornike kako to komentarišu.

Biljana Obradović, novinarka i autorka emisije „Biljana za vas“

– Ne znam tačno kada su Ramine fotografije nastale, da li je bilo oficijalno predstavljanje ili ne. U svakom slučaju, gospodin Rama uvek šalje poruku: „Za nas su pravila samo ona koja mi uspostavljamo i kako mi želimo“. Takvu poruku očigledno uvek šalje na svim nivoima i u svim prilikama.

Sanda Rašković Ivić, predsednica poslaničkog kluba „Za spas Srbije“

– Edi Rama neguje ležerni hipsterski stil. Možda nije najprimerenije, ali dobro mu stoji. Način oblačenja je poslednje što bih mu zamerila.

Borko Stefanović, lider Levice Srbije

– Edi Rama je ležeran i opušten čovek, konceptualni umetnik. Ipak, njegovi modni desanti na više samita pokazuju da on kroz egzibicionizam pokušava da se izdvoji iz mase i privuče pažnju. Naravno, to je potpuno neprimereno i neprihvatljivo sa pozicije diplomatskog protokola i izaziva podsmeh ka osobi koja izgleda kao da svaki put izgubi prtljag na aerodromu. Kao i Beli Preletačević, smešno i zanimljivo prvi put. Posle otužno.

Aleksandar Čotrić, potpredsednik i poslanik Srpskog pokreta obnove

– Edi Rama očigledno smatra da će u patikama brže stići u Evropu.

Vjerica Radeta, poslanica Srpske radikalne stranke

– Edi Rama pokušava da pokaže da može da se ponaša kako mu padne na pamet jer je sa svojim EU prijateljima koji su tu da ispunjavaju sve njegove želje. Šta god hteo da postigne pokazao je da je neozbiljan i drzak. Kakav skup, takav i Edi Rama.

Bojan Kostreš, funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine

– Možda je čovek otišao u šoping… Šalim se, iako zvanični sastanci uvek imaju nepisana pravila i norme oblačenja i ponašanja mnogo je važnije šta je u Trstu dogovoreno od onoga kako se ko obukao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari