Edukativna radionica u Zrenjaninu o propustima oko Linglonga 1Foto: Građanski preokret

U okviru projekta ”Građanski uzbunjivač”, koji Građanski preokret realizuje u saradnji sa Centrom za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), u Zrenjaninu će se održati edukativna radionica posvećena projektu igradnje fabrike guma Linglong.

Radionica je posvećena analizi javne rasprave o Studiji procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje miksera za proizvodnju gume fabričkog kompleksa Linglong i pronalaženja drugih uočenih propusta i razmatranja dostupnih pravnih ”lekova” i svih ostalih mogućnosti koje građanima stoje na raspolaganju.

Uvodna izlaganja o dodašnjim iskustvima i podnetim žalbama i tužbama povodom kineske fabrike guma Linglong održaće Hristina Vojvodić, pravni savetnik u oblasti energetike i zaštite životne sredine RERI-ja iz Beograda i Marija Prijić, advokat iz Zrenjanina.

Kako objašnjava Miodrag Bogunović, član UO Građanskog preokreta, edukativna radionica održaće se u onlajn formi u petak, 19. marta sa početkom u 18 časova, putem video Gmail Meet-a, a može joj se pristupiti preko linka:

https://meet.google.com/vzk-vutt-jxo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari