Ekološki front Novi Sad uputio zahtev za hitan inspekcijski nadzor zbog seče na Dunavcu i Šodrošu 1foto: Ekološki front Novi Sad

Ekološki front Novi Sad uputio je zahtev za hitan inspekcijski nadzor nadležnoj Šumarsko-lovnoj inspekciji zbog seče koja se dogodila na Dunavcu i Šodrošu, pre nedelju i po dana, objavila je ta organizacija na društvenoj mreži Facebook.

„Smatramo da je seča koja se desila na Ribarcu i Šodrošu nelegalna, jer postoji dosta dokaza koji idu u prilog“, navodi se u objavi, uz napomenu da se seča dogodila tokom vikenda, kada inspekcije ne rade.

U pitanju je prijava za uznemiravanje lovostajem zaštićenih vrsta na prostoru Dunavca i Šodroša u Novom Sadu koje je usledilo nelegalnom sečom šume i priobalnog drveća, piše u zahtevu za hitan inspekcijski nadzor.

Dalje se navodi da na tom prostoru žive zaštićene vrste gluvara, sojka i siva vrana.

„Aktivnostima u ovom obimu, ugrožavaju se opstanak divljači u prirodi i njena staništa. Seča je primećena na više lokacija, u toku vikenda su nam pristizale fotografije zabrinutih građana, kao i video snimci“, navodi se u zahtevu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari