Ekološkom protestu u Vranju sutra se priključuje i Udruženje "Za Borino i evropsko Vranje" 1Vranje, spomenik Bori Stanković Foto: Vojkan Ristić

Iz Udruženja građana „Za Borino i evropsko Vranje“ najavili su podršku svima koji će učestvovati na protestnom okupljanju ispred Pravoslavnog hrama Svete Trojice u centru grada koji je zakazan za subotu, 4. decembra u 13:45 sati, potvrđeno je Danasu u tom udruženju.

Nema još najave i potvrde da li će se protestu pridružiti i druge organizacije, političke stranke iz ovog grada Pokret Zavetnici, Demokratska stranka, kao i ekološka udruženja iz Trgovišta i Surdulice.

Predsednica Ssztranle slobode i pravde u Vranju Mirjana Ilić Stošić ranije je u razgovoru za Danas rekla da „ona nije madležna da poziva druge političke stranke na protest“.

Do kasno popodne niko iz „vranjskog opozicionog bloka“ nije se javno oglašavao povodom sutrašnjeg drugog po redu protesta građana u Vranju.

Prošle subote tokom blokade saobraćajnica privođeni su članovi i aktivisti SSP i jedna novinarka.

Policija je ranije najavila da „će snimati protestna okupljanja“, a u Vranju je pojačano „ulično patroliranje policijskih vozila“ centralnim gradskim ulicama.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.