Okončan je prvi krug licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta u opštini Kikinda. Od ponuđenih 9.500 hektara u jednogodišnji zakup je, prema prvim grubim procenama, izdato 5.500 hektara.

Za zakup državnih oranica najveće interesovanje vladalo je u katastarskim opštinama Nakovo, Banatsko Veliko Selo, Novi Kozarci, Rusko Selo, Banatska Topola i Kikinda. Pokušaj paora da na osnovu fiktivne prijave prebivališta uzmu učešće u licitacijama u Banatskoj Topoli samo je na tome i ostao. Na očiglednu nameru da se izigra zakon, nadležnima su ukazali članovi udruženja poljoprivrednika „Oranica“ iz Banatske Topole i Mesne zajednice:

– Ukupno je 11 fizičkih lica eliminisano sa licitacije, desetoro u Banatskoj Topoli i jedno u Kikindi. Komisija je na taj način sprovela zaključak Opštinskog veća da se ovim osobama onemogući učešće zbog fiktivnog prijavljivanja adresa u drugom mestu. Ovo je prvi put da smo konkretno reagovali na ovu pojavu. Mislim da je to dobar potez – kaže Ljuban Sredić, predsednik Komisije za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari