U Kikindi 2.786 hektara državne zemlje spremno za licitaciju 1Foto: BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO

Uprava za poljoprivredno zemljište objavila je oglas za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, a grad Kikinda planira prema planu uređenja državnog poljoprivrdnog zemljišta da izda 2.786 hektara na svojoj teritoriji.

Prema uslovina izdavanje zemljišta iz prvog kruga izdaje se 2634 hekatra oranica u katastarskim opštinama Novi Kozarci, Sajan, Bašaid, Banatsko veliko Selo, Rusko Selo, Banatska Topola, Iđoš, Kikinda i Morkin.

Početne cene za licitaciju kreću se od 5334 do 59.983 dinara za hektar. U Iđošu se jedna njiva nudi za 1800 dinara za hektar i to je najjeftinija parcela, dok je druga najjeftinija njiva u Mokrinu za 2666 dinara.

Takođe je raspisan oglas za davanje u zakup 152 hektara po uslovima prvog kruga za njive gde je raskinut ugovor, a nalaze se na područjima katastarskih opština Rusko Selo, Nakovo, Mokrin, Kikinda i Banatska Topola.

Rok za prijavu za elektronske licitacije je 9. januar, a uvid u dokumentacij može se izvršiti u zgradi grada Kikinda, u kancelariji Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivrede i ruralnog razvoja, svakog radnog dana, od 8 do 12 časova.

Javno nadmetanje i objavljivanje rezultata održaće se 19. januara u 12 časova, a svi podaci dostupni su preko sajta Uprave za poljoprivredno zemljište.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari