Engleski naučnik tvrdio da će se mesec raspasti i da će komadi pasti na planetu

Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 27. mart 1939. godine

Ostavite komentar


  1. Ovaj tekst je naručen a samim tim ne naučan je ,Jer ima ljudi koji prodaju veru za večeru ali i načnika koji to rade sa naukom.A naručioci su oni koji očigledno imaju ogromne zalihe ne prodate robe ,koje u psihozi straha brzo nadju mesto u kućnim zalihama.Nažalost došlo vreme da se svaki naučnik prvo sa sumnjo, posmatra a onda mu se veruje jer su mnogo puta verovanja u njih se pokazala kao greške.A ako nije naručen onda je uradjen od nekog ko i nije u nauci mnogo toga dokazao ,već samo nagadja.

  2. Ceo Kosmos je nestabilna, fluidna dimenzija u kojem se sve kreće pa i sudara.Zar to treba danas da nam kaže neki Englez !!! Naučnici kažu a kolumnista potvrdjuje da je mesec iznutra šupalj. Uz to nije samo šupalj nego se na njemu u nekojnevidljivoj dubini odvija život insekata, koji su drugačiji od naših. Sve to se definiše kao englesko naučno, a Srbi su glupi i nemogu da nafiluju novinski list sa naukom takvog formata. Ja taj naučni člančić razumem kao izazov da uspavani narodni mozgovi živnu i da počnu da razmišljaju, pa na nešto umno da nabasaju kao ćorava koka.

  3. Ceo Kosmos je nestabilna, fluidna dimenzija u kojem se sve kreće pa i sudara.Zar to treba danas da nam kaže neki Englez !!! Naučnici kažu a kolumnista potvrdjuje da je mesec iznutra šupalj. Uz to nije samo šupalj nego se na njemu u nekojnevidljivoj dubini odvija život insekata, koji su drugačiji od naših. Sve to se definiše kao englesko naučno, a Srbi su glupi i nemogu da nafiluju novinski list sa naukom takvog formata. Ja taj naučni člančić razumem kao izazov da uspavani narodni mozgovi živnu i da počnu da razmišljaju, pa na nešto umno da nabasaju kao ćorava koka.

    PA ZAŠTO GA DRŽITE OTVORENOG SA CELOM ADRESOM

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.