Episkop Atanasije (Jevtić): Većina episkopa protiv dodele ordena SPC Vučiću

Ostavite komentar


  1. Važi se samo to da će njega odlikovati SPC kojoj i te vladike pripadaju. Džaba se peru.

  2. Pa ako su vecina protiv nemojte mu dati to bi bilo u duhu pravoslavlja i Svetosavlja

  3. Vazno je da vam narod veruje !Isto kao i predsedniku ?
    A kad prizna Kosovo a vi opet dajte intervju da vecina vas nije bila za to,al boze moj… !!!

  4. Nema , na zalost, od toga nista. Satrap je u nezaustavljivoj euforicnoj predizbornoj kampanji i nece ga niko mici zaustaviti. Nisam nikakav vidoviti vidoje nego je to prosto tako i jasno je svima koji imaju barem 2 grama mozga.

  5. Dodeliti takav jedan orden čoveku koji širi mržnju među nama je van svake pameti, ako se to dogodi u crkvu više ne idem.

    1. Ja ne idem od kada je lokalni pop odbio da drzi opelo majci jer sirocici nisu imali da plate. A posle ovoga definitivno su izgubili i najmanji autoritet. Bruka. Umesto da na njega bace anatemu i izopste ga iz crkve zbog sirenja mrznje,oni ga odlikuju.

  6. Definitivno politika je i crkvu podelila za i protiv, sve se svodi ko vise plati,nije bitno koliki greh ko ima.Ima i casnih svestenika koji nisu materijalisti.

  7. Dodeliti orden sv Save, čoveku koji je huškao na rat i koji je obećavao osvajanje tuđih teritorija, čoveku koji je pretio ubistvom 100 muslimana, za jednog Srbina, nije na čast SPC, pogotovo za patrijarha, kada se tome protivi veliki broj vladika.
    O Selakoviću i Dodiku ne bih mnogo govorio, jer ne znam za koje zasluge njih odlikuje.

  8. Dosta licemerja. Da ste iskreno protiv nasli bi nacin da to sprecite. Ali danas se ipak desilo nesto sudbinski. Kada ON dobija orden svetog Save istog dana turcina Erdogana naziva velikim prijateljem. Eto, desilo se.

  9. bez uvrede ali ne bi to patrijarh radio da nema podršku unutar crkve. ima episkopa koji se protive ali svi mi znamo da je to par ljudi koji to i ne kriju nego javno o tome pričaju. ovi ostali što ćute, tim ćutanjem podržavaju ovaj blagoslov vučiću da može da prizna kosovo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.