Episkop braničevski Ignatije naložio je povlačenje knjige „Hram Svetog Luke u Smederevu“ u kojoj autor Radomir Milošević, piše o navodnoj proneveri crkvene blagajne a sveštenike naziva „lopovima i lažovima“.
Kako je agenciji Beta rekao izvor blizak autoru i Crkvi, episkop je naložio da se primerci knjige povuku i izbace stranice u kojima autor, koji je inače penzionisani sveštenik, dvojicu sveštenika koji su izvesno vreme bili blagajnici crkvene opštine, proglasio „lažovima i lopovima u protivnom episkop će povući svoj blagoslov i fotografiju, naveo je isti izvor.

Episkop braničevski Ignatije naložio je povlačenje knjige „Hram Svetog Luke u Smederevu“ u kojoj autor Radomir Milošević, piše o navodnoj proneveri crkvene blagajne a sveštenike naziva „lopovima i lažovima“.
Kako je agenciji Beta rekao izvor blizak autoru i Crkvi, episkop je naložio da se primerci knjige povuku i izbace stranice u kojima autor, koji je inače penzionisani sveštenik, dvojicu sveštenika koji su izvesno vreme bili blagajnici crkvene opštine, proglasio „lažovima i lopovima u protivnom episkop će povući svoj blagoslov i fotografiju, naveo je isti izvor. Milošević u knjizi optužuje bivšeg sveštenika-blagajnika da je proneverio 160.000 nemačkih maraka, a drugog za proneveru 4.000 maraka u vreme kada je autor knjige bio predsednik crkvene opštine Smederevo. Autor piše kako se u vreme kada je policija oduzimala devize pa i dinare od dilera, on „opredelio da kupuje“ od jednog uličnog dilera koji je tih godina „postao napadno pobožan i bogomoljan“ i dodaje da ga je taj isti diler prevario za 11.000 nemačkih maraka. Pošto je diler u međuvremenu umro, sveštenik u knjizi proziva porodicu pokojnog dilera zato što ne vraća navodni dug. Episkop braničevski naložio je autoru da povuče knjige koje je distribuirao i iz njih izostavi stranice u kojima govori o aferi sa navodnom proneverom blagajne i uličnoj kupovini deviza. Milošević se poziva na zapisnik crkvenog odbora u kome je evidentiran manjak u crkvenoj blagajni i do sada nije povukao knjigu zbog spornih stranica. Episkop nema vlast nad penzionisanim sveštenicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari