MUP: Dojave o bombama u tržnim centrima u Beogradu i Nišu lažne, tražićemo međunarodnu pomoć 1Foto: Lj. Bukvić

Tokom današnjeg dana sa mejl adrese servisa „Protonmail“, na adrese više tržnih centara u Srbiji upućene su poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, za koje je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako navodi MUP, sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na mejl adrese tržnih centara – Rajićeva, Merkator Centar Beograd,  Galerija – Beograd i Delta Planet u Nišu.

Mejlovi su stigli sa servisa „Protonmail“, mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu „Nikola Tesla“ i kompaniji „Air Serbia“, a prema operativnim saznanjima upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine, rečeno je iz MUP-a.

Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima ovog krivičnog dela, a zvanično ćemo zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela.

Ranije danas u tri tržna centra u Beogradu obavljen je kontradiverzioni pregled posle dojava o postavljenim bombama, potvrđeno je  FoNetu u Birou Ministarstva unutrašnjih poslova za saradnju sa medijima, a dojava je stigla i za Tržni centar Delta planet u Nišu.

Kako je javila reporterka N1, „Galerija“ je oko 17 časova ponovo otvorena za posetioce.

FoNetu je ranije rečeno da su evakuisani tržni centar Galerija, Rajićeva i Merkator u Novom Beogradu.

Iz MUP nisu mogli da saopšte kada su i kojim putem dobili dojave o postavljenim bombama.

Posetioci Tržnog centra „Galerija“ u Beogradu evakuisani su oko 14.30 a na lice mesta došle su i policijske ekipe.

Kako je javila reporterka agencije Beta, u tržni centar „Galerija“, u Beogradu na vodi, potom je stigao kontradiverzioni tim Policijske brigade.

U tom tržnom centru nisu naveli da li je neko prijavio podmetanje bombe ili policija traga za nekim.

Rajićeva ponovo otvorena za posetioce

Direktor Rajićeva SC Nemanja Savčić izjavio je da je dojava o postavljenoj bombi u tom tržnom centru bila lažna i da je  objekat ponovo otvoren za posetioce i kupce nakon što je utvrđeno da je potpuno bezbedan.

„Kontradiverzione jedinice MUP-a Srbije okončale su pregled prostorija „Rajićeva SC“ i ustanovile da je dojava o postavljanju eksplozivne naprave lažna i da je objekat potpuno bezbedan za posetioce. Nakon pravovremene reakcije MUP Stari Grad, posetioci su evakuisani a šoping centar je detaljno pregledan više od tri sata“, naveo je Savčić u pisanoj izjavi.

Kako je dodao, policija radi na rasvetljavanju ovog događaja.

Anonimna dojava o postavljenoj bombi u tržnom centru Delta planet u Nišu je bila lažna

Anonimna dojava o postavljenoj bombi u tržnom centru Delta planet u Nišu bila je lažna, potvrđeno je za Danas u Policijskoj upravi Niš.

“Kontradivizoni pregled objekta završen je u 17 časova i bomba nije otkrivena”, rekli su kratko u policiji.

Tržni centar Delta planet na Bulevaru Nemanjića danas je evakuisan nakon anonimne dojave o postavljenoj bombi, koja je stigla oko 14 časova.

Unutar Delta planeta nalazio se veći broj pripadnika policije, a više policijskih automobila nalazilo se ispred tržnog centra.

Tržni centar će nastaviti da radi do uobičajena 22 časa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari