Falsifikovan potpis rektora na diplomi Dejana Đorđevića 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Univerzitet u Prištini nema dokaze da je Dejan Đorđević, novi vlasnik Megatrend univerziteta, diplomirao na Medicinskom fakultetu tog univerziteta, potvrđeno je Danasu na Prištinskom univerzitetu.

U elektronskoj arhivi Univerziteta u Prištini nalazi se samo jedna osoba sa identičnim prezimenom, ali je reč o studentkinji Dejani Đorđević, koja je na studije upisana 1997, i to na odsek stomatologija Medicinskog fakulteta.

Podsetimo, fotokopiju diplome Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini, koja glasi na ime Dejana Đorđevića, Danas je dobio od predstavnika Konzervativno-reformističke stranke.

Falsifikovan potpis rektora na diplomi Dejana Đorđevića 2
Falsikovani potpis

NJu je Đorđević (koji je formalni predsednik KRST-a jer resorno ministarstvo još nije verifikovalo odluku Skupštine stranke o njegovoj smeni) priložio kao dokaz Prvom osnovnom sudu u Beogradu, nakon što je nekoliko funkcionera KRST-a izrazilo sumnju da se lažno predstavlja kao vlasnik više fakultetskih diploma. Istraživanje Danasa je pokazalo i da je potpis rektora Univerziteta u Prištini na fotokopiji diplome – falsifikat.

U tom dokumentu, koji glasi na Đorđevićevo ime, piše da je završio fakultet 23. aprila 1998. godine, sa prosečnom ocenom 6,85, a da je upisan školske 1991/92. godine. Na diplomi stoji da je izdata 26. juna 1998, i da su je potpisali dekan Medicinskog fakulteta Veselin Trajković i rektor Univerziteta u Prištini Radivoje Papović.

– To je falsifikat. Slobodno možete da napišete da potpis na diplomi nema veze sa mojim – rekao je Papović za Danas, nakon što smo mu poslali fotokopiju diplome i zamolili ga da potvrdi autentičnost svog potpisa. Takođe smo zatražili da se potpiše na papiru i pošalje nam fotografiju.

Nakon što smo u prekjučerašnjem broju Danasa objavili fotografiju fotokopije Đorđevićeve diplome, našoj redakciji juče se javio Dragi Maliković, bivši dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji je, kako tvrdi, apsolutno siguran da potpis tadašnjeg rektora Papovića ne izgleda kao na slici.

Falsifikovan potpis rektora na diplomi Dejana Đorđevića 3
Originalni potpis

Prema informacijama sa sajta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Veselin Trajković jeste bio dekan te visokoškolske ustanove od 1997. do 1998, a nasledila da je Dragica Radović, koja je bila na čelu fakulteta od 1998. do 1999. Juče nismo uspeli da dođemo do Trajkovića, kako bismo proverili da li je bio dekan u vreme izdavanja navodne diplome i da li je njegov potpis autentičan.

Na Medicinskom fakultetu U Kosovskoj Mitrovici nemaju dokaz da je Dejan Đorđević bio njihov student pošto, kako su nam ranije rekli, poseduju dokumentaciju od 1999. godine naovamo, a arhiva iz prethodnog perioda je ostala u Prištini.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

33 reagovanja na “Falsifikovan potpis rektora na diplomi Dejana Đorđevića”

  1. Ovo je bas pravi rialti. Nameri se prevarant na prevaranta. Hocemo jos epizoda, ovo je prava zabava,hahahahahah.

  2. Pa i većina diploma naprednjačkih kadrova su falsifikati. SNS je jedna velika prevara, pa ne razumem zašto bi diplome onih koji sa njima imaju posla bile drugačije. Ovaj Đorđević je samo jedan u nizu prevaranata.

    • Čekaj bre,ovaj je juče kupio Megatrend a već danas neka afera,i to ne bilo kakva nego falsifikat rektorovog potpisa!!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.