Falsifikovan potpis rektora na diplomi Dejana Đorđevića 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Univerzitet u Prištini nema dokaze da je Dejan Đorđević, novi vlasnik Megatrend univerziteta, diplomirao na Medicinskom fakultetu tog univerziteta, potvrđeno je Danasu na Prištinskom univerzitetu.

U elektronskoj arhivi Univerziteta u Prištini nalazi se samo jedna osoba sa identičnim prezimenom, ali je reč o studentkinji Dejani Đorđević, koja je na studije upisana 1997, i to na odsek stomatologija Medicinskog fakulteta.

Podsetimo, fotokopiju diplome Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini, koja glasi na ime Dejana Đorđevića, Danas je dobio od predstavnika Konzervativno-reformističke stranke.

Falsifikovan potpis rektora na diplomi Dejana Đorđevića 2
Falsikovani potpis

NJu je Đorđević (koji je formalni predsednik KRST-a jer resorno ministarstvo još nije verifikovalo odluku Skupštine stranke o njegovoj smeni) priložio kao dokaz Prvom osnovnom sudu u Beogradu, nakon što je nekoliko funkcionera KRST-a izrazilo sumnju da se lažno predstavlja kao vlasnik više fakultetskih diploma. Istraživanje Danasa je pokazalo i da je potpis rektora Univerziteta u Prištini na fotokopiji diplome – falsifikat.

U tom dokumentu, koji glasi na Đorđevićevo ime, piše da je završio fakultet 23. aprila 1998. godine, sa prosečnom ocenom 6,85, a da je upisan školske 1991/92. godine. Na diplomi stoji da je izdata 26. juna 1998, i da su je potpisali dekan Medicinskog fakulteta Veselin Trajković i rektor Univerziteta u Prištini Radivoje Papović.

– To je falsifikat. Slobodno možete da napišete da potpis na diplomi nema veze sa mojim – rekao je Papović za Danas, nakon što smo mu poslali fotokopiju diplome i zamolili ga da potvrdi autentičnost svog potpisa. Takođe smo zatražili da se potpiše na papiru i pošalje nam fotografiju.

Nakon što smo u prekjučerašnjem broju Danasa objavili fotografiju fotokopije Đorđevićeve diplome, našoj redakciji juče se javio Dragi Maliković, bivši dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji je, kako tvrdi, apsolutno siguran da potpis tadašnjeg rektora Papovića ne izgleda kao na slici.

Falsifikovan potpis rektora na diplomi Dejana Đorđevića 3
Originalni potpis

Prema informacijama sa sajta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Veselin Trajković jeste bio dekan te visokoškolske ustanove od 1997. do 1998, a nasledila da je Dragica Radović, koja je bila na čelu fakulteta od 1998. do 1999. Juče nismo uspeli da dođemo do Trajkovića, kako bismo proverili da li je bio dekan u vreme izdavanja navodne diplome i da li je njegov potpis autentičan.

Na Medicinskom fakultetu U Kosovskoj Mitrovici nemaju dokaz da je Dejan Đorđević bio njihov student pošto, kako su nam ranije rekli, poseduju dokumentaciju od 1999. godine naovamo, a arhiva iz prethodnog perioda je ostala u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari