FBD: Zalaganje Boška Obradovića za ograničavanje sloboda LGBT osoba je nedopustivo za demokratsko društvo 1Foto: Fonet/Antonio Ahel

Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) izrazio je zabrinutost zbog poruka koje je predsednik Dveri i poslanik Boško Obradović danas na konferenciji za novinare poslao povodom Evroprajda i ocenio da je njegovo zalaganje za ograničavanje građanskih prava i sloboda i satanizaciju LGBT osoba nedopustivo, nedostojno i neprimereno za demokratsko društvo.

Forum je ocenio da je Obradović prekšrio poslaničku zakletvu, jer se u Skupštini Srbije zakleo da će kao poslanik braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode.

„Forum poziva sve narodne poslanike sadašnjeg saziva Narodne skupštine da se hitno, javno i jasno distanciraju od anticivilizacijskih stavova gospodina Obradovića i da time ostanu verni zakletvi koju je poslanik gospodin Obradović danas pogazio“, navodi se u saopštenju.

Obradović je danas pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da zabrani održavanje Evroprajda 17. septembra i najavio da će predložiti poseban zakon kojim bi se zabranilo provisanje „homoseksualne propagande maloletnim licima u narednih 100 godina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari