Fehratović: Bojkot promenio odnos prema Bošnjacima 1Foto: N. Kočović

Bojkot popisa 2011. godine doprineo je da se promeni slika prema Bošnjacima. Pre toga, bilo je izuzetno kršenje volje Bošnjaka.

Nakon toga, došlo je do uklanjanja svih većih prepreka koje su uticale na iskazivanja prava. Bojkot je doveo do toga da nema Žandarmerije, koja ide na naš narod, a i ličnosti koje su imale negativan uzicaj sklonjene su sa važnih pozicija. Danas je mnogo toga otklonjeno i treba zajednički da učinimo sve da se Bošnjaci popišu u oktobru – rekao je, danas u Novom Pazaru, narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović.

Tako je objasnio odluku, opcije kojoj pripada, da se organizuje bojkot popisa 2011.gdine. Odluku je zvanično donelo predsedništvo nepriznatog Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), koje je pripadalo sistemu na čijem čelu je bio tadašnji glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji i kasniji lider SPP pokojni Muamer Zukorlić.

On je bio jedan od uvodničara na završnom panelu „Popis 2022“, organizovanom u okviru manifestacije „Dani bošnjačkog jedinstva“.

U proteklih nedelju dana, manifestacija je organizovana u svih šest sandžačkih opština.

Organizatori su bili Matica bošnjačka i Zajednica sandžačke dijaspore pod pokroviteljstvom IZ u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari