Fehratović u Koaliciji za mir i toleranciju 1Foto: SPP

Novoformirana politička partija Za budućnost i razvoj Jahje Fehratovića učestvovaće na republičkom izborima sa još dvanaest stranaka, pokreta i udruženja nacionalnih manjina.

Oni su u Beogradu potpisali sporazum o formiranju liste za parlamentarne izbore pod nazivom „ Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju“.

Biće to manjinska lista, čiji nosilac je Fehratović, a činiće je još predstavnici Bošnjačke građanske stranke, Stranke Crnogoraca, Vlaške narodne stranke, Građanskog saveza Mađara, Demokratske zajednice Hrvata, Građanske stranke Grka Srbije, Vojvođanskog pokreta, Tolerancije Srbije, Saveza Jugoslovena, Unije romske ženske mreže i neromske mreže Srbije i Unije banatskih Rumuna.

Nakon potpisivanja sporazuma, Fehratović je ocenio „da je koalicija odraz saradnje i raznolikosti među nacionalnim manjinama i predstavlja most ka zajedničkoj budućnosti.

Jahja Fehratović je, za narodnog poslanika, biran dva puta uzastopno, 2016. i 2020.godine kao kadar Stranke pravde i pomirenja (SPP). Tu stranku je napustuo u maju ove godine i od tada je delovao kao samostalni poslanik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari