Oko 22 časa u petak naveče Smederevo je zahvatilo jako nevreme s provalom oblaka koje je napravilo haos u saobraćaju, jer kanalizacija rekonstruisana prošle godine nije mogla da prihvati padavine. Iz ulica Vojvode Stepe i Đure Daničića, koje imaju nagib veći od 15 odsto, u centar grada slili su se pesak, šljunak i zemlja.

Oko 22 časa u petak naveče Smederevo je zahvatilo jako nevreme s provalom oblaka koje je napravilo haos u saobraćaju, jer kanalizacija rekonstruisana prošle godine nije mogla da prihvati padavine. Iz ulica Vojvode Stepe i Đure Daničića, koje imaju nagib veći od 15 odsto, u centar grada slili su se pesak, šljunak i zemlja. Kanalizacija se veoma brzo zapušila u najdužoj ulici, Vojvode Stepe, tako da se fekalna kanalizacija izlivala po kućama.
Najgore su prošle ulice koje su prošle godine rekonstruisane sredstvima dobijenim iz fonda Evropske unije. Lane je za rekonstrukciju ulica Vojvode Stepe, Đure Daničića i Proleterske izdvojeno 1,7 miliona evra. Takođe je uzet kredit od dva miliona, a opština je učestvovala sa 300.000 evra. Fekalna kanalizacija se više puta izlivala i pre završetka rekonstrukcije tih ulica. Telekom i Elektromorava u pomenutim ulicama, posle rekonstrukcije, i kada nema padavina, pumpama crpu vodu iz šahti sa svojim instalacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari