Festival svetla do 5. februara u Beogradu i Novom Sadu 1Foto: Milos Tesic/ATAImages

Kineski festival svetla počeo je večeras u Limanskom parku u Novom Sadu i na Sava Promenadi u Beogradu.

 

Svetlosni lampioni uključeni su u 17 sati u Beogradu i u Novom Sadu, odnosno u ponoć po kineskom vremenu, i označili početak kineske Nove godine, saopštili su organizatori.

Umetnik i osnivač festivala Slobodan Trkulja koji je predstavljao Srbiju u večerašnjem Novogodišnjem programu na televiziji CCTV, najgledanijoj emisji na svetu, pozvao je građane da svrate i uživaju u lampionima.

„Raduje me što je ovaj festival postao tradicionalan, što predstavlja radost za decu i sve generacije. Svake godine imamo neke novine, nove lampione, instalacije. Svratite na festival i uživajte u magičnim lampionima“, rekao je on.

Lampioni će do 5. februara sijati svakog dana od 17 časova u Novom Sadu i Beogradu, a ulaz za sve posetioce u oba grada je besplatan.

Za posetioce u Beogradu, unutar Galerije kod ulaza broj 5, svakog vikenda do 5. februara, u 17 časova biće priređena tradicionalna kineska ceremonija pravljenja i pripremanja čaja, a prvog dana festivala organizovan je kurs izrade tradicionalne kineske hrane.

U Limanskom parku u Novom Sadu biće postavljeni štandovi sa tradicionalnom kineskom hranom i suvenirima, najavili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari