Filipović: Mnogi kupili Vučićevu ciglu da je nepobediv 1Foto: N1

Mnogi su kupili ciglu koju (Alekandar) Vučić prodaje, a to je ideja da je on nepobediv i da građanski bunt nema smisla, ocenio je filmski režiser Stevan Filipović koji dodaje da mu se atmosfera u Srbiji čini „mnogo jadno“.

Istina je da su on i njegov režim odavno pokazali da ih kulturno nasleđe ove zemlje, priroda i zdravlje građana, pa čak ni životi njegovih glasača aposlutno ne interesuju i da je on spreman da sve to žrtvuje, samo da bi ostao na vlasti, rekao je Filipović za NIN.

To je ekstremna pozicija i režimi koji sebe dovedu u tu poziciju, pripremaju teren sopstvenog pada, naglasio je on.

Filipović je rekao da ne veruje u istraživanja javnog mnjenja i podršku koju po njima ima vlast.

Putujem po Srbiji, pričam sa ljudima i ne vidim da je ta podrška baš tako unisona. Bitno je shvatiti da je Srpska napredna stranka izgradila kuću na trulim temeljima, koju svaki vetrić može da poljulja, ilustrovao je on.

To smo najbolje videli u aferi Stefanović i Hrkalović. Oni se plaše jedni drugih. Kuću su gradili na lažima, strahu, zaštiti mafijaških poslova svojih članova i pajtaša, tu su uvek na korak od opasnosti da neko od njih pukne i progovori, smatra Filipović.

Oni, dodao je Filipović, nemaju stranku u tradicionalnom smislu, ideologiju, ideju u koju veruju, već samo kult vođe i priliku da muljaju.

Zato su ispravno shvatili da, kako bi opstali, moraju da unište svaku opoziciju, preuzmu sve medije, dekonstruišu državu do kraja, unište i obesmisle institucije, rekao je Filipović.

Sve ovo oko murala (Ratka Mladića) je otkrivanje njihovog pravog, radikalskog lica i nikad nedosanjanih snova o ratovima, krvi i velikoj Srbiji. Nadam se da je ipak u pitanju težak autogol i linija koju nisu smeli da pređu, istakao je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari