Fondacija dr Danice Grujičić poklonila dresove mladim košarkašima Sevojna 1Foto: Promo

Fondacija „Zajedno za mlade – prof.dr Danica Grujičić“ je poklonila Košarkaškom klubu Sevojno 45 kompleta dresova, vrednosti 86.400 dinara.

Radovan Novaković, predstavnik Fondacije, naveo je da se nada da će donacija olakšati svakodnevno funkcionisanje tog kluba i da će motivisati druge devojčice i dečake i da se bave sportom.

„Ostajemo posvećeni našoj primarnoj ulozi, a to je podrška talentovanim pojedincima i grupama ne samo u oblasti sporta, već i u oblasti nauke, obrazovanja, kulture, muzike, umetnosti i drugim oblastima, koje su od značaja za razvoj mladih“, kazao je Novaković i poručio da mladi i dalje, i u većem obimu, mogu da računaju na podršku te Fondacije.

Duško Mićić iz KK Sevojno se zahvalio na donaciji i naveo da u tom klubu trenira 100 dečaka i 50 devojčica.

„Borimo se na sve načine da im omogućimo što bolje uslove i ova donacija je veoma važna za dalji razvoja našeg kluba“, poručio je Mićić.

To je druga donacija te Fondacije u Užicu. Pre dve godine je finansirala odlazak učenika Prve osnovne škole kralja Petra Drugog na Svetsko prvenstvo iz edukativne robotike u Šangaju. Ekipa užičkih osnovaca je tada osvojila treće mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari