Formirana Komisija za versku nastavu u školama 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila odluku o obrazovanju Komisije za versku nastavu u školama, nakon što je Ministarstvo prosvete pribavilo od tradicionannih crkava i verskih zajednica i od Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama predloge za članove tog tela.

Komisija će obavljati poslove koji se odnose na usaglašavanje predloga programa verske nastave, udžbenike i druga nastavna sredstva, davati mišljenja o listamam nastavnika verske nastave i baviti se drugim pitanjima vezanim za praćenje organizovanja i ostvarivanja programa verske nastave.

Na sednici je usvojen i zaključak kojim se utvrđuje konačan spisak studenata za obavljanje studentske prakse u državnim organima i javnim službama.

Ta praksa obezbeđena je studentima koji su upisani na jednu od poslednje dve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2022/23. godini na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Srbija, koji imaju najbolji prosek zaključno sa poslednjim semestrom.

Početak studentske prakse je 1. avgusta, a traje tri meseca, uz naknadu od 15.000 dinara mesečno.

Članovi Vlade saglasili su se i da se uspostavi saradnja Kraljeva i Opštine Karataj u Turskoj u privredi, kulturi, obrazovanju, ekonomiji i u drugim oblastima gde za to postoje mogućnosti i obostrani interesi, saopštila je Vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari