Fridom Haus: Lider Srbije majstor za stvaranja nove stvarnosti

Ostavite komentar


  1. Ne verujem da je Vučićev bata kupio: „dva nacionalna televizijska kanala, tri online portala, radio stanicu i devet kablovskih kanala“. Pa svi znamo da Bata nema ni ličnu kartu, bez koje je legalna kupovina nemoguća. E sad, ako je kupljeno poklonio ili preusmerio na druge osobe to samo govori o velikodušnoj inkluzivnoj prirodi familije Vučić. Vole da daju sve od sebe samo da bi Srbiji bilo dobro. Takve ih rodila majka. Doduše, starijeg kao nedonošče, od šestotinegrama, mada pojma nema mama šta je šestotine grama.

    1. Nije rečeno da je u pitanju Vučićev brat, nego funkcionera iz samog vrha SNS, a reč je o kupovini O2 i Prve. I to je tačno. Kopernikus je kupila “država” za skoro dva puta više novca od onoga za koji je prodat PKB, a onda je prodavac, gle čuda, kupio dve stanice sa nacionalnom frekvencijom. Da pojasnimo, to je kao kada bi Ti država otkupila za svoje potrebe jednosoban stan u Obrenovcu za onoliko para za koliko posle kupiš dve luksuzne kuće na Senjaku. Sve čisto, pošteno, kako je kod Vučićeve države uostalom i pravilo.

      1. „Krajem 2018. godine, brat vrhovnog zvaničnika SNS-a kupio je dva nacionalna televizijska kanala. Poseduje i tri online portala, radio stanicu i devet kablovskih kanala“, navodi Fridom Haus“. Josarione pooštri percepciju i uključi cerebralne vijuge, pa će ti se sve napisano samo kasti.

        1. Poštujem Vaše mišljenja, kao i Vaše pravo da budete u krivu, ali činjenice, ta u Srbiji zaboravljena kategorija glase ovako:
          Srđanov brat, Zvezdan Milovanović, vlasnik je TV Kopernikus i poverenik Srpske napredne stranke u Nišu. Kupovinom Prve i O2 imperija braće iz Niša znatno je uvećana, jer mnogi njihove firme posluju na Kipru. Preko jedne od njih biće obavljena i kupovina dve televizije sa nacionalnom frekvencijom. Prema poslovnoj dokumentaciji, Srđan Milovanović već godinama posluje preko of-šor kompanija.
          Kao što bidite, Vučići nisu jedina braća u Srbiji, mada su im drugi u hijerarhiji podređeni…

          1. Akd još jednom. Vrhovni zvaničnik znači prvi, glavni itd. Masa firmi je pro forme u rukama ovog ili onog, ali sve to je bata bez lične karte prigrabio. Kao i Franš u Beogradu. Bukvalno ga oteo

        2. a otkud vama ideja da njemu percepcija nije ostra?
          ima i neko ime za to kada neko puca u ledja i pali kuce zato sto nije naucio da spali argument. i to minornoj marginalizovanoj manjini, slabo citanim novinarima. i za to ima neko ime.

          a freedom house treba da prestane da koristi prastare verbatim komentare citalaca i to na clanku o drugim osobama.
          citajte nesto drugo ljudi sem komentara.

        3. Covek ti je lepo napisao, ti nisi razumeo. Televizije Prva i B92 kupio je brat Zvezdana Milovanovica, Srdjan. A Zvezdan Milovanovic jeste glavni covek Vucica za Nis i jug Srbije u celini. Tako da ti nisi dobro razumeo. Vrhovni zvanicnik je u kontekstu visoki zvanicnik SNS, sto ovaj tip i jeste.

    2. VUČIĆU, zakuni se!?
      Da nisi kršio Ustav Srbije, da nisi predao Kosovo u Briselu:30.juna 2015.g., i da nisi krao i lagao srpski narod? Bekni…
      Ja se kunem da jesi ovo uradio. A tebe čeka te robija…
      P.Sajdžo 2020

    3. VUČIĆU, ODGOVORI!?
      Da nisi kršio Ustav Srbije, da nisi predao Kosovo u Briselu:30.juna 2015.g., i da nisi krao i lagao srpski narod? Bekni…
      Ja se kunem da jesi ovo uradio. A tebe čeka te robija…
      P.Sajdžo 2020

  2. Dajte prvo alanizu da vidimo kako ste to resili u vasoj maticnoj Americi. Ono sto iz daljine gledamo je debakl od slobode, zabrane sajtova, radija, fejsbuk naloga, jutub kanala, javnog zigosanja ako se radi npr na RT, proganjanja prodica suptilnim podmetanjima, otkazima, samoubistvima nobinara. Zelimo da vidimo kako treba, pa cemo i mi pojuriti za vama, ali lose nas ucite, lose. Bolje da potrazimo drugog ucitelja, vi niste iskreni prijatelj.

    1. To sto mnoge stvari nisu dobre u drugim zemljama, ne amnestira naše vlastodrsce da se ponasaju ovako bahato. Vi gospodine, pogledajte prvo u naše dvorište. Isto prepirucujem i ostalima. Kritiku nije uputila americka vlada, tako da je adresa pogresna. Prijatan sendvič. Placen tudjim parama.

      1. Ne znam zasto bi ja bio bot ako se ne slazem sa vasim placenim misljenjem. Jel vam ukusno to besplatno pivo? To cete najvise od njih i dobiti, za ostalo vas lazu, a vi jadni nesrecni i neuspesni, mislite da su prijatelji koji samo vama zele dobro.

    2. Tvoji argumenti su logicno a i pravno neodrzivi. To bi bilo isto kao kada bi ubica rekao: dobro jesam ja mozda ubio, ali dajte prvo vi nadjite i privedite onog sto je ubio mog komsiju preko puta, pa onda dodjite po mene. To sto je neko drugi pocinio neko drugo krivicno delo (ili neki nemoral) i jos nije uhvacen ili sprecen u tome, ne znaci da onaj koji to isto cini i koji je uhvacen u tome treba da bude oslobodjen. To bi bio paradoks tipa kao kad bi Nemci danas rekli: da jesmo mi malo vrsili genocid nad Jevrejima, ali sta su npr Turci radili Jermenima?

      1. Bolje da si uporedio sa ratnim zlocincima koji bombarduju medijsku kucu u centru naseljene zone velegrada i pobiju mlade ljude na poslu, a onda godinama placaju kampanju u kojoj kazu, nismo mi krivi vec onaj ko ih je poslao na posao. To je ipak bolje poredjenje, kad vec spominjes razne ubice

  3. „Majstor za stvaranja nove stvarnosti“? Tako se sada piše „teška lažovčina“?

  4. Orban i Madjarska su za sada nesto sto treba uzimati kao pozitivan primer mudre borbe za sopstvenu zemlju. Sa druge strane Freedom House je davno pre Srbije u kategoriju zemalja ogranicenih sloboda stavila CG, Makedoniju, Albaniju, BiH, Ukrajinu itd. Nas je turila u tu kategoriju, zajedno sa spomenutom Madjarskom, tek ove godine. Uostalom, pogledajte sami na netu. Sto znaci, nije bog zna kakvo cudo.

    1. Koju to „ovu“ rečenicu treba da razumemo, moliću lepo??

  5. bacim pogled sinoc na Upitnik RTs opet brnabicka a bila pre nekoliko dana, i hvali se kako sad imamo privr. rast a da smo posle 2008. sve bili u minusu! A VODITELJKA NE SME DA SPOMENE DA JE TO BIO PERIOD SVETSKE KRIZE!!! OD CEGA JE POCEO DOS 2000. OD DNA CABRA!!!!!

  6. „Majstor za stvaranja nove stvarnosti“?
    Од свега речено и мени је ова реченица запала као порука. Наравно, Вучић је супер мајстор за све, он све зна, све уме, све је боље него икада пре. А где то? Па, на телевизијама, каналима и свим медијима које Вучић контролише и од комарца ствара магарца, где убраја народ своје земље.. Свеједно је да ли је власник онај, држава или овај. Важно је да је то гебелсова пропаганда у којој се Вучић представља као супермен, човек кога је послао сам Бог да уништи овај јадни народ. Не треба да нас пореде са Мађарском. Орбан чува своју земљу од миграната, а Овај наш се нуди да их прима. После сто година, а можда и много пре, у Србији ће бити законом забрањено да се помиње његово име, колико је зла нанео, наравно, под условом , ако тада буде постојала Србија.

  7. hahah ovo je za srbe i zapad koji se tripuju da je srbija nemacka… tako su valjda mislisi i da iraq i libija mogu biti demokratije ko u luxemburgu, pa su se gadno prevarili i upropastili te zemlje na narednih 100-200 godina… tako su i srbiju upropastili, ali i dalje to rade…. ali kapiram da me ni jedan opozicioni bot nece razumeti… ne vredi vise nista ni objasnjavati…

    1. ali to ne znaci da treba pustiti stetocinama da upropaste i ono malo sto je posle 2000 uradjeno i dici ruke.
      Edukovati ljude – deca u skoli treba da uce sta je sloboda medija, sloboda izrazavanja, znacaj institucija, nezavisnost sudstva, jednakost svakog gradjanina u sistemu u kome zivimo….

  8. Fridom Haus???? Ko je to?? Sta je to?? Jel to zvano Fridom Haus glasa na izborima,ili narod???

    1. Naravno da glasa narod, a koliko to ima efekta vidimo iz priloženog i na sceni. U prilog tome govori jedna velika istina sadržana u sledećoj misli: „Kada bi izbori mogli nešto promeniti, oni bi bili zabranjeni“(Mark Tven)!

  9. A sto se taj,ili to Fridom Haus, ne pozabavi slobodom medija u Americi,Britaniji,EU,itd . . . Zasto o tome ne pise to,ta,ili taj Fridom Haus,sta je vec??? Kako to da bas svi ocenjuju nesto u vezi Srbije,i usput je uporedjuju sa Madjarskom (gle cuda) a ne sa clanicama EU??? Sto to zvano Fridom Haus ne napise nesto o Hrvatskoj???

    1. Gosn Pajo, situacija sa medijima u Hrvatskoj u poredjenju sa medijima u Srbiji je toliko razlicita da je to kao kad bi poredili Nigeriju u Svedsku. Pogledajte samo hrvatske portale i slobodu izrazavanja u komentarima, a onda pokusajte da ostavite komentar drugaciji od vladajuceg mislenja na sajtu RTS, Hepija, Novosti, Politike, i sl. Ovde kad hocu da vidim sta se zaista desava u Srbiji moram da gledam dnevnik na HRT-u ili pogledam njihove portale, ne srpske medije. Eto tolika je razila. Usput, pogledajte nekad njihove politicke emisije, u kojima svakodnevno gostiju lideri opozicije i vlasti i u kojima mogu slobodno da suceljavaju misljenja. Obratite paznju takodje da kad npr premijer Plenkovic ili predsednica Kitarovic otvori neku glupost negde, to bude u 10-15min dnevnika, ako nije nesto jako bitno imala da kaze. A sad pogledatje ovde bilo koje vesti pa me podsetite kad to nisu pocinjale sa nekom besmislenom izjavom Vucica, Brnabic i sl. A podsetite me i kad su npr Obradovic, Djilas, Jeremic, Trifunovic, bili gosti na RTS-u ili nekog nacionalnoj televiziji?

  10. Ne rece nista Fridom Haus o stanju u Hrvatskoj,Albaniji,Crnoj Gori i S.Makedoniji??? Cudno???

    1. Miki,Paja i Shilja…hajde malo napisite nesto o Srbiji, moze?

    2. A, ………šta bi to, i da su rekli, promenilo stvari kod nas? Je l’ bi nam onda bilo lakše, bili bi srećniji, zadoviljniji,……….ili bi u tome našli utehu u smislu……“eto nismo mi najgori, ima i drugih“!? Kakva je, u stvari, suština upoređivanja s nečim što je loše? Shvatio sam da je ovo zapažanje Fridom Hausa sačinjeno na osnovu parametara kojima se oni koriste namenjeno nama, a da isto tako rade ista istraživanja, zasebno i u drugim zemljama pa i u ovim koje pominjete. I onda svakome po svojoj zasluzi.

    3. Ako živite u Srbiji, zar Vam nije najbitnije stanje u zemlji u kojoj živite? Ili ste baš zabrinuti za stanje u zemljama koje pominjete? Meni je to čudno. Ili Vi žvaćete SNS sendvič dok prebacujete lopticu na nebitne teme.

  11. Ovaj gospodin koji nas kritikuje i svi stranci koji nas tako vide treba da pogledaju medije u svojim drzavama! Kakvi su njihovi mediji kad su mogli da izvestavaju o pokvarenim podmetacinama raznih zlocina Srbima koje su sami pravili?Kakvi su im sada mediji kad se ne informise o narastanju fasizma i pravima Srba u Hrvatskoj o osloba]anju svih zlocinaca protiv Srba a o KiM i da ne govorim koliko se laze i da su njihovi mediji sto puta gori od nasih. Samo nas napadaju jer nas mrze i zele da uniste Srbe i Srbiju!

  12. A tek kakva je medijska sloboda govora u SAD,EU i recimo Ukrajini . . . E moj F.Haus . .

  13. Od kada su Vučić i SNS došli na vlast imamo katastrofu i sunovrat demokatije. Na Freedom House listi smo pali iz slobodnih u poluslobodne zemlje, na Blumbergovoj listi stanja demokratije pali smo za 20 mesta, po indeksu slobode medija samo prošle godine smo pali za 14 mesta a u konstantnom smo padu od 2012. godine, dospeli smo na FATF listu zemalja koje peru novac (jedini u Evropi), imamo najgore stope siromaštva u Evropi, po izveštajima Saveta Evrope i Evropske komisije Srbija je zemlja zarobljena u kriminalu i korupciji. Kao posledica svega toga imamo najgore stope rasta BDP-a u regionu, iz zemlje beži skoro 100.000 ljudi godišnje i od 2012. broj samo raste, a po natalitetu imamo najgori rezultat u poslednjih 120 godina. Sve u svemu SNS i Vučić su najgora vlast ikada!

  14. Najgore je u Hrvatsko i Albaniji,ali to Fridom Haus nece da napise. Jer im nije u interesu.

  15. Mislim da Fridom Hausu nekako nedostaje više prostora za opozicione lidere koji realno nemaju šta da ponude, a i spram onoga što nude imaju i podršku naroda, na nivou statističke greške.

  16. JUPI! SVI U LAZU! To ce uskoro da bude najveca firma u Srbiji. Iz „zlatnog doba“ u Lazu! Nosioci funkcija ce imati prednost kod prijema, preventivni pregled im nije potreban.

  17. Текст који показује праву слику Србије и њеног друштва.

  18. Po ovim kriterijima ni jedna zemlja u regionu nije slobodna. Lako je njima govorit koji ne zive tu.

  19. А шта би ви? Да сви Српски медији пишу и причају што вама одговара, против своје земље и против своје Владе и председника а да их Србија плаца? Па не иде то тако!

    1. I pisu protiv svoje zemlje i naroda, i koriste se drzavnim nasim novcima za to. Svaki atak na demokratiju i slobodu u Srbiji je pljuvanje na sve one koji su zivote dali da upravo to imamo. Ako precutkujes probleme, aboliras krivce, selektivno objavljujes informacije iskljucivo u korist vladajuce grupe, i za to koristis sve nacionalne televizije i drzavnim parama sponzorisane novine i portale, onda radis protiv interesa naroda i drzave.

  20. VUČIĆU, ODGOVORI!?
    Da nisi kršio Ustav Srbije, da nisi predao Kosovo u Briselu:30.juna 2015.g., i da nisi krao i lagao srpski narod? Bekni…
    Ja se kunem da jesi ovo uradio. A tebe čeka robija…
    P.Sajdžo 2020

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.