Funkcioneri čestitali Uskrs 1Farbanje jaja za Uskrs, foto: Pavel Ovsík / Pleasure Photo / Profimedia

Državni funkcioneri čestitali su danas sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i vernicima predstojeći Uskrs.

Uskrs su vernicima i sveštenstvu čestitali potpredsednici Vlade Srbije.

Ministarka kulture Maja Gojković izrazila je nadu da će duhovna snaga Uskrsa, kao simbolični trijumf života biti nadahnuće da se prevaziđu izazovi i poteškoće i građanima poželela da prazične dane provedu u miru, dobrom raspoloženju i zdravlju i duhovnom blagostanju.

„Proslavljamo ovaj praznik sa nadom da će Vaskrs svima dati snagu i mudrost i osnažiti neprolazne hrišćanske vrline ljubavi, razumevanja i požrtvovanja, posebno danas kada nam je više nego ikad potrebno jedinstvo i zajedništvo“, navela je Gojković.

Ministar finansija Siniša Mali je gostujući na televiziji Pink poručio: „Srećan Vaskrs. Želim da u miru, slozi i ljubavi sa porodicama provedete ovaj praznik“.

Ministar odbrane Miloš Vučević uputio je odvojene čestitke poglavaru SPC patrijarhu Porfiriju, episkopu vojnom Arseniju i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

„Uzdajući se u vaše molitveno zastupništvo za sve pripadnike Vojske Srbije, molim se Vaskrslom Gospodu da vama lično, sveštenstvu, monaštvu i svemu našem blagovernom svetosavskom narodu podari duhovnu snagu i krepko zdravlje. Vaskrsli Bogočovek Hristos da Vas udostoji da i ubuduće bogomudro krmanite lađom naše SPC na mnoge i blage godine“, naveo je Vučević u čestitki patrijarhu.

On je episkopu Arseniju čestitao Uskrs i naveo da upućuje molitve Bogu za njegovo dobro zdravlje i duhovnu snagu uz blagodarnost za sve što čini za vojno sveštenstvo i versku službu u Vojsci Srbije.

U čestitki pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su pravoslavne vere, Vučević je čestitao praznik „pobede života nad smrću, ljubavi nad mržnjom i smisla nad besmislom“ i poželeo im da praznik provedu u duševnom miru i dobrom zdravlju.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović poželeo je vernicima da praznik provedu sa svojim najbližima u ljubavi i toplini vere, a ministar prosvete Branko Ružić istakao je da je Uskrs simbol novog početka i prazik nade i ljubavi i dan koji se proslavlja u krugu najmilijih i najbližih, s mirom u duši i ljubavi u srcu.

Ministarka za brigu o porodici Darija Kisić poželela je vernicima da ih Uskrs podseti na najvažnije vrednosti svakog čoveka – ljubav, praštanje i međusobno razumevanje, kao i da praznik provedu u zdravlju i blagostanju, okruženi bližnjima i pozitivnim mislima.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković poželeo je patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i vernicima da im vaskrsna radost osvetli njihove domove i da praznik provedu u miru i ljubavi.

Ministar prosvete Branko Ružić naveo je da je „Vaskrs je simbol novog početka i praznik nade i ljubavi“.

– Dan koji se proslavlja u krugu najmilijih i najbližih, s mirom u duši i ljubavlju u srcu. Neka nas ovaj sveti dan podseti na najveće vrednosti našeg društva, kao što su novo rađanje, zajedništvo, međusobno razumevanje i nesebično davanje. Radujmo se, praštajmo i poštujmo jedini druge. Hristos vaskrese!“, poručio je Ružić.

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Muamer Bačevac poželeo je da praznik koji simbolizuje nadu, razumevanje i praštanje podstakne na činjenje dobrih dela.

„Svim vernicima želim da ove praznične dane provedu u krugu porodice i prijatelja, u miru i slozi, okruženi ljubavlju, pažnjom i razumevanjem“, naveo je Bačevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari