GameUp 2019. u Beogradu 9. marta 1

GameUp 2019 održava se u subotu 9. marta u Jugoslovenskoj kinoteci, od 10-20 časova, a kroz više programskih celina upoznaće vas sa dostignućima domaće scene, svetskim trendovima u razvoju video igara i načinima kako da ostvarite karijeru u ovoj rastućoj industriji.

Kako se navodi u saopštenju, događaj je do sada okupio preko 4000 profesionalaca, domaćih i stranih developera i ljubitelja video igara i tako umrežio i podstakao osnaživanje domaće game dev zajednice SEE regiona.

Ove godine posetioci GameUp-a će imati jedinstvenu priliku da čuju seriju stručnih tehničkih i biznis predavanja posvećenu onima koji su game development izabrali kao profesiju.

Jacob Beucler, Product Director u Wargaming-u, podeliće sa publikom svoje iskustvo rada na igrama koje su prodate u više od 35 miliona kopija; Predstavnici Epic Gamesa kroz dva predavanja predstaviće mogućnosti Unreal engine-a u kojem nastaju današnje AAA igre, kao i program grantova za game developere. Ostatak programa posvećen je artu, animaciji i programiranju igara.

Značajna celina su i biz dev paneli namenjeni unapređenju uslova za razvoj industrije video igara, tokom kojih će predstavnici Digitalne Srbije, Serbian Games Association i Croatian Game Developers Association izneti načine na koji se dodatno može pospešiti regionalna scena. Svi zainteresovani mogu se registrovati ovde.

Kreatori i fanovi video igara svoje mesto mogu naći na Indie Showcase-u u kome će svoje projekte predstaviti 20 timova iz zemlje i regiona.

U Live Art Showcase-u predstaviće se vodeći aktuelni domaći digitalni umetnici kroz prezentaciju procesa rada i njihovih veština stvarajući nove svetove uživo pred publikom. Učestvuju Nikola Matković, Nemanja Stanković, Ljubomir Babić – vešti ilustratori i koncept artisti sa višegodišnjim iskustvom u industriji, i Bunker VFX, studio zaslužan za cinematic trejlere AAA igara. Registraciju za događaj moguće je uraditi ovde.

Oni koji žele da započnu rad u uzbudljivoj i dinamičnoj industriji video igara imaće priliku da se susretnu sa predstavnicima kompanija Mad Head Games i 3Lateral i saznaju sve o procesu selekcije i potrebnim veštinama za rad u gejmingu, u okviru Portfolio Reviews programa. Takođe, vodeće lokalne i regionalne kompanije predstaviće njihove najnovije igre i otvorene pozicije u Company Expo delu. Oni koji žele da game development postane i njihova profesija, mogu se prijaviti ovde.

Ove godine realizaciju događaja pomogli su brojni vodeći partneri iz industrije: Unreal Engine, 3Lateral, Games Revolted, Nordeus, SGA, Reboot, Univerzitet Metropolitan i Cofa Games.

Ulaz za posetioce i besplatan, a registraciju je moguće uraditi i na web sajtu događaja https://www.madheadgames.com/game-up/2019

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari