Gašić o poplavama: Da li osećaju odgovornost oni koji bespravno prave mostove i bacaju smeće 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da su 16. januara razgovarali sa svim lokalnim samoupravama i građanima za koja su smatrali da mogu biti ugrožena poplavama i dodao da je tada pripremljeno dovoljno vreća i peska.

„Da li osećaju odgovornost oni koji na ovim rekama bespravno prave mostove, prepreke, svi oni koji bacaju sve svoje smeće u reke i vodotokove širom Srbije, ne samo u Novom Pazaru, Sjenici, Priboju. I to nam pravi ogromne probleme“, upitao je Gašić prilikom obilaska poplavljenih područja“, preneo je N1.

On je naveo da su danas imali više angažovanih mašina na čišćenju tih nanosa koji su bili ispod mostova i da su umesto toga mogli da „rade i podižu bedeme“.

„Meni je jako žao i saučešće porodicama koje su izgubile familiju, sve ono što se deašava moramo da snosimo odgovornost svi zajedno“, kazao je Gašić.

U Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu i Tutinu proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja reka kao posledice obilnih padavina, a u Novom Pazaru se traga za dve osobe.

Do izlivanja reka došlo je i u dragačevskim selima, Čačku i Tutinu, kao i u Kosovskoj Mitrovici gde se izlio Ibar i gde je evakuisano 120 porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.