bratislav gašić foto MUPfoto MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić objavio je danas na Fejsbuku otvoreno pismo predsedniku Socijaldemokratske stranke Borisu Tadiću, u kojem navodi da sistem ne štiti Petra i Uroša Panića i da je najgora uvreda što je 2,3 miliona građana Srbije, koji su glasali za predsednika Aleksandra Vučića, nazvao pripadnicima kartela.

„Danima slušam i čitam tvoje laži i izmišljotine, a sve u cilju da privučeš bar malo nečije pažnje i vremena. Razmišljao sam da li uopšte da ti odgovorim na očiglednu zlu nameru, ali su argumenti prevladali“, napisao je Gašić.

„Trebalo bi da znaš da je za ubistvo Halabrina uhapšeno čak sedam osoba, članova takozvane grupe Vračarci i to 12. novembra 2022. godine, u vreme kada sam već preuzeo MUP. Petar Panić je na osnovu dopisa majke pokojnog Halabrina saslušan 2. februara 2022. godine, a posle svih provera i operativnog rada utvrđeno je da nema nikakve veze sa pokojnim Halabrinom, niti je pokojni Halabrin ikada živeo u Panićevom stanu“, naglasio je Gašić.

„Tvrdiš kako sistem štiti Uroša Panića, koji je od tog istog sistema višestruko kažnjavan zbog kršenja saobraćajnih propisa“, podsetio je Gašić, „ali nisi rekao da je saobraćajna policija protiv Uroša Panića, do sada, podnela čak 84 prijave iz oblasti bezbednosti saobraćaja i da je morao je da pohađa Seminar unapređenja znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola, a da se utvrđuju i prikupljaju podaci o dodatnim prekršajnim i krivičnim prijavama“.

Automobil Lamborgini privremeno je oduzet pod sumnjom da je njime počinjeno krivično delo, navodi se u objavi, u kojoj se dodaje i da nije tačno da je u vlasništvu rent a kar agencije čiji je vlasnik Petar Panić, već rent a kar agencije iz Mladenovca.

„Svojevoljno zaključuješ da se saopštenje, izdato od strane Ministarstva unutrašnjih poslova 30. marta ove godine, odnosi na Uroša Panića iako se njegovo ime, ni inicijali, ne pominju ni u jednom delu tog saopštenja MUP, već se odnosi na drugog vozača, u to vreme dvadesetdvogodišnjeg mladića, I. Z. (1998)“, ističe Gašić.

„Možda jedna od najvećih i najgorih uvreda srpskog naroda jeste to što si 2,3 miliona građana Srbije, koji su glasali za Aleksandra Vučića na poslednjim izborima, nazvao kriminalcima i pripadnicima kartela“, predočio je Gašić.

„Zaboravljaš li to, Tadiću, da su to isti oni građani kojima si bio predsednik, pa su bili toliko zadovoljni tvojim vođenjem i bahaćenjem tvojih osionih saradnika, koji su ovu zemlju opljačkali i unazadili za 10 godina, da su jedva čekali izbore na kojima su te spakovali u arhivu propalih političara“, naveo je Gašić.

„Ili se to oglašava Tadić kao klinički psiholog? U tom slučaju možda je najbolje da sedneš ispred nekog ozbiljnog kliničkog psihologa kome bi konačno mogao da otvoriš dušu i poveriš zbog čega toliko mrziš Srbiju i zbog čega toliko mrziš narod koji si nekada, doduše davno, nazivao svojim“, zaključuje Gašić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari