Gavrilović: Šta će uraditi Tužilaštvo po pitanju Malog? 1Zoran Gavrilović; BIRODI Foto: Medija centar (arhiva)

Sociolog i istraživač BIRODI-ja Zoran Gavrilović ocenjuje za Danas da se previše pecamo na udice koje se puštaju sa ciljem da se diktiraju teme u javnost, a da Informer svojim tekstovima pokušava da skrene pažnju sa slučaja Mali.

– Sva javnost treba da se fokusira i vidi šta će Repubičko javno tužilaštvo da uradi po pitanju dokumenata do kojih su novinari došli. Sve ostalo je odvlačenje pažnje od činjenice da je u deo „CV-a“ jednog ministra posle problematičnog učešća u privatizaciji, plagiranju doktorata nađeno još jedno devijatno ponašanje – kaže Gavrilović.

U današnjem tekst u Informeru se za Pandorine papire okrivljuje se lider SSP Dragan Đilas koji je, kako navode, platio preko 100.000 evra istraživačkim novinarima da pronađu tajne račune Aleksandra Vučića, ali s obzirom na to da nisu uspeli, aktuelizovali su staru priču o Malom, i 24 stana u Bugarskoj.

Podsetimo, dokumenta u okviru međunarodnog projekta „Pandorini papiri“ dokazuju da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju. Mali je kao vlasnik dve ofšor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva kupio 23 stana, a još jedan je kupio na svoje ime.

Kada su 2015. godine novinari KRIK-a i novinarske mreže OCCRP otkrili da je tada gradonačelnik Beograda Siniša Mali kupio 24 luksuzna stana u bugarskom letovalištu „Sveti Nikola“ na obali Crnog mora, on je bio besan na medije, a novinare KRIK-a optužio je da lažu. Isto to ponavlja i sada, a podršku ima i od predstavnika vlasti koji ne veruju međunarodnim dokazima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari