Gde će sve danas padati sneg i kada će porasti temperatura? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Sneg je juče zavejao Srbiju, a u glavnom gradu izazvao kolaps. Padavine će se i danas nastaviti, nakon čega se najavljuje postepeni porast temperature.

Naime, prema prognozama RHMZ, do kraja sedmice se u jutarnjim satima očekuje lokalna pojava mrazeva, i to na 2 metra do -2 stepena, a pri tlu do -5 stepeni Celzijusa. Osim mraza, moguća je i pojava poledice.

Dnevna temperatura u drugoj polovini sedmice biće u postepenom porastu ali i dalje ispod proseka za prvu polovinu aprila.

Gde će sve danas padati sneg?

Nakon jučerašnjih padavina, koje su izazvale opštu pometnju u saobraćaju u gradovima širom zemlje, snežni pokrivač i danas će biti prisutan.

Slab sneg tokom današnjeg dana padaće u Beogradu, dok će subjektivan osećaj temperature biti -2 stepena.

Osim u prestonici, slab sneg padaće u Kragujevcu, S. Palanci, V. Gradištu, Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu i Dimitrovgradu.

Takođe, snežne padavine se očekuju i na planinama – Zlatiboru i Kopaoniku.

Kako je saopštio AMSS, vozači u Srbiji upozoravaju se da će jak severozapadni vetar i danas stvarati snežne nanose u planinskim predelima, a da je najteže za vožnju tamo gde je snežnih padavina bilo najviše.

Prema podacima AMSS, na putevima u planinskim predelima Užica, Valjeva, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Čačka i Kruševca se vozi uglavnom po snegu i uz obaveznu upotrebu zimskih guma i lanaca.

Na putevima u Vojvodini i u istočnim krajevima na područja Timočke i Negotinske krajine snežnih padavina bilo je najmanje, zbog toga su kolovozi u ovim područjima uglavnom mokri.

Kako je izgledao 4. april?

Juče oko 5 sati i 30 minuta autobus „Janjušević prevoza” koji je iz Kragujevca prevozio radnike u Raču sleteo je sa puta. U ovoj nesreći lakše je povređeno petnaestak putnika.

Takođe, više nesreća desilo se juče u Beogradu, prenose agencije i mediji.

Novosti prenose i da je na devojčicu od 13 godina u Beogradu palo drvo.

Telegraf je pisao o žestokom sudaru  kod Galenike u Beogradu u kome je dvadesetogodišnji mladić teško povređen.

Sudar se dogodio na auto-putu na delu kod Galenike. Muškarac je prevezen na reanimaciju u Urgentni centar

Teža saobraćajna nesreća dogodila se juče u 06.40 časova i kod Dobanovačke petlje na auto-putu A1, u delu od Ostružnice ka Novom Sadu, kada se jedan kamion prevrnuo na putu.

Apilski sneg, koji pada od prethodne noći, usporio je saobraćaj i na putevima u užičkom kraju.

Na Kopaoniku je izmereno 49 centimetara snega, gde je tokom noći bila mećava, kao i na Tari, Kadinjači, Zlataru i ostalim višim predelima jugozapadne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari