Načelnik Generalštaba: Preduzećemo sve kako bismo zaštitili srpsko stanovništvo na KiM 1Foto: Screenshot TV Pink

Načelnik Genralštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, kazao je na današnjoj vanrednoj konferenciji da će država Srbija preduzeti sve kako bi zaštitila srpsko stanovništvo na KiM.

On je izjavio da je od komandanta Kfor zatražio da pripadnici te misije preduzmu „hitne mere“ na zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji.

Mojsilović je u vanrednom obraćanju medijima povodom povodom poslednjih hapšenja na Kosovu i Metohiji rekao da je srpski narod u pokrajini „izložen strašnom pogromu od strane režima Aljbina Kurtija“.

„Srbi su svakodnevno meta Kurtijevog režima a njihova jedina krivica je što imaju srpska imena i prezimena i što ne žele da napuste svoja ognjišta. Teror koji nad njima sprovodi Kurtijev režima više ni fizički ne može da se podnese“, rekao je Mojsilović u Beogradu.

Kazao je da će Vojska Srbije (VS), u skladu sa Ustavom Srbije i Poveljom UN, „ako dobije naređenje vrhovnog komandanta, sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu situaciju ispuniti u potpunosti“.

„Vojska Srbije ispunjavala je i ispunjava sve obaveze iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova a danas je jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje“, dodao je Mojsilović.

Naime, danas je kosovska policija uhapsila još jednog Srbina na Kosovu.

Kosovski analitičar Škeljzen Malići ocenio je da premijer Aljbin Kurti više nema kredibilitet da postavlja uslove u dijalogu s Beogradom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari