Tokom 2009. godine, bar prema sadašnjim prilikama i u uslovima restriktivne budžetske potrošnje, na području Sremske Mitrovice planira se realizacija više značajnih programa socijalne zaštite, namenjenih ugroženim kategorijama stanovništva. Uz to, Mitrovčani planiraju i program namenjen mladima sa poremećajima u ponašanju.


U Centru za socijalni rad „Sava“ uvereni su da će ove godine Sremska Mitrovica dobiti gerontološki centar, koji će se nalaziti u naselju Kamenjar, za čiju izgradnju će sredstva biti obezbeđena iz Nacionalnog investicionog plana.

U najvećem sremskom gradu računaju i na sredstva Ministarstva rada i socijalne politike, odnosno na sredstva iz Fonda za socijalne investicije, iz kojeg treba da se izdvoji 1,6 miliona dinara namenjenih za Dnevni centar za decu i mlade s poremećajem u ponašanju. Iz gradskog budžeta za tu namenu planirano je 857.000 dinara.

Mitrovčani su sredstva namenili i za nastavak programa pružanja pomoći u kući starim, nemoćnim i bolesnim licima u seoskim sredinama. Inače, ovaj program je funkcionisao lane i za njim, pokazalo se, postoji velika potreba. Takođe, prvi put iz gradskog budžeta za 2009. obezbeđena su sredstva za prevoz mladih, ometenih u razvoju, za vreme trajanja osposobljavanja za rad. Upravo za ovu decu pri školi „Radivoje Popović“ privode se kraju i radovi na izgradnji fiskulturne dvorane, a sredstva za ovu namenu su obezbeđena iz Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari