Ginekolog Doma zdravlja Bečej u pritvoru, nema ko da ispisuje upute i recepte pacijentkinjama 1Ilustracija Foto: Pixabay/valelopardo

Ginekolog Doma zdravlja Bečej S.M. nalazi se u pritvoru od 23. novembra i neizvesno je kad će biti pušten, potvrdio je za portal MojBečej.rs direktor te ustanove Slobodan Dimitrov.

Bečejski Dom zdravlja je i pre privođenja ginekologa imao manjak lekara na ovom odeljenju, a sad je problem i taj što je sa radnog mesta odsutan jedini od dva postojeća ginekologa, koji ima pravo da piše upute i lekove.

Kako je S.M. trenutno udaljen sa posla, poslove ginekologa obavlja samo jedan ginekolog – dr Snežana Ubović.

„Dr Ubović nema pravo da piše upute i lekove zato što radi u privatnoj praksi, a može da vrši pregled pacijentkinja. Dom zdravlja je trenutno u pregovorima sa Republičkim fondom zdravstvenog osiguranja da izabrani lekari privremeno pišu hranarinske liste, upute i recepte umesto nedostajućeg ginekologa“, piše u odgovoru direktora Doma zdravlja Bečej Dimitrov portalu MojBečej.

Dom zdravlja Bečej trenutno pregovara sa nekoliko ginekologa koji bi bili voljni da dođu u Bečej i obavljaju poslove ginekologa kao dopunski rad, a kako bi mogli da pišu hranarinske liste, upute i recepte.

„Dom zdravlja Bečej je u više navrata raspisivao konkurs za ginekologa, ali se na isti niko nije prijavio. Dom zdravlja se svesrdno angažuje na pronalaženju ginekologa, ali ne može da nađe nikoga trenutno, jer je ova specijalnost u velikom deficitu“, objašnjava direktor bečejske zdravstvene ustanove.

Dom zdravlja je u prethodnom periodu uputio jednu doktorku na specijalizaciju iz ginekologije koja će istu završiti za dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari