Glavni tužilac o izjavama odbrane roditelja napadača iz Ribnikara: Tužilaštvo će nastaviti da insistira na maksimalnoj kazni 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Više javno tužilaštvo u Beogradu je, povodom slučaja protiv Miljane K. i Vladimira K, sve što je imalo da saopšti, navelo u podignutoj optužnici protiv ovih lica, navedeno je u pisanoj izjavi Nenada Stefanovića, glavnog tužioca beogradskog Višeg tužilaštva, preneo je N1.

„Sada čekamo dalju odluku suda. Pravo na odbranu je neprikosnoveno i današnja izjava advokata Borovića nije ništa drugo, nego deo strategije za odbranu optuženog“, kazao je on.

Tužilaštvo se, kako je rekao, neće baviti komentarisanjem ovakvih, kao ni sličnih izjava, „već će nastaviti da se bavi isključivo svojim poslom i uprkos pritiscima odbrane, nastaviće da insistira na maksimalnoj kazni predviđenoj zakonom za roditelje krivično neodgovornog deteta koje je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubilo deset ljudi od kojih je devetoro dece i ranio još šest od kojih su petoro takođe deca“.

Podsetimo, advokatski tim koji brani roditelje maloletnog K.K. koji je izvršio masovno ubistvo u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu zahteva da suđenje u ovom slučaju bude javno. Oni su takođe istakli da je tužilac Stefanović pretio Vladimiru K. ocu maloletnog napadača iz Ribnikara, da će mu optužiti suprugu ukoliko ne potpiše sporazum o priznanju krivičnog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari