Godinu dana kućnog zatvora za nesavesnog vozača u Novom Pazaru 1S. N.

Sabit Ć. iz Novog Pazara, prvostepenom presudom Osnovnog suda, osuđen je na godinu dana kućnog zatvora, uz elektronski nadzor, zbog nepružanja pomoći petnaestogodišnjoj devojčici M. Z. koju je na pešačkom prelazu udario automobil.

Saobraćajna nesreća se dogodila, 12. decembra prošle godine, u novopazarskom naselju Mur, kada je B. H. svojim automobilom, na pešačkom prelazu, udario i usmrtio devojčicu.

Sabit Ć.je, na suđenju, priznao krivicu i sud ga je proglasio krivim zbog nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Utvrđeno je da je ovaj vozač, prednjim delom svog kombija prešao preko tela devojčice. Izašao je, pogledao u pravcu tela, vratio se u svoje vozilo i nastavio put.

Sud je utvrdio da je „pokazao visok stepen nehumanosti“, ali kao olakšavajuće okolnosti, prihvaćene su primedbe advokata okrivljenog, da je priznao krivicu, pokazao iskreno kajanje, da je do sada neosuđivan i što se nakon tog događaja razboleo.

Novopazarski Viši sud je, početkom avgusta, izrekao prvostepenu presudu B. H. koji je automobilom marke „golf“, na pešačkom prelazu udario i usmrtio, devojčicu. Osuđen je na dve godine maloletničkog zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari