Gorela četiri automobila u Nišu 1Ilustracija: Pixabay / vainodesositis

Tri automobila potpuno su izgorela a jedan je oštećen u požaru koji je noćas oko 3,50 časova izbio na Bulevaru Nemanjića u Nišu, kod Tržnog centra Zona 2, potvrđeno je u Policijskoj upravi Niš.

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da je požar prijavljen na automobilu ‘folksvagen polo’. O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i obavljen je uviđaj. U Tužilaštvu su kazali da se za sada „ne zna da li je požar podmetnut ili je do njega došlo zbog kvara na instalacijama“.

Na niškim ulicama je, inače, od kraja juna prošle godine gorelo najmanje 18 automobila, od kojih je većina zapaljena, a više njih pripadalo je gradskim ili policijskim funkcionerima. Policija i tužilaštvo do sada su davali šture informacije u vezi sa ovim slučajevima, a nezvanični izvori iz PU Niš tvrdili su da su od svih slučajeva rasvetljena tri-  paljevine dva automobila policijskih službenika i jednog građanina Niša.

Među upaljenim vozilima nalazili su se i automobili zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura i direktora javnog preduzeća Tržnica Gorana Đorđevića, koji su i funkcioneri SNS-a, kao i bivšeg zamenika načelnika niške policije Zorana Bogdanovića, koji je nakon toga postavljen na funkciju načelnika pirotske policije.

Nakon serije paljevina, početkom ove godine, smenjen je načelnik niške policije Ninoslav Mitić, a smena se dovodila u vezu sa „traljavom“ istragom u vezi sa ovim slučajevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari