Grad veličine lešnika i jajeta u čačanskom i drgačevskom kraju naneo veliku štetu usevima 1Foto: RTS/Screenshot

Posledice jučerašnjeg nevremena koje je zahvatilo čačanski i dragačevski kraj još se sagledavaju. Grad veličine lešnika, ponegde i veličine jajeta padao je petnaestak minuta i pričinio veliku štetu na poljoprivrednim kulturama. Oštećenja ima i na plastenicima i pojedinim krovovima.

Prvo letnje osveženje prijalo bi vrednim dragačevskim poljoprivrednicima koji su u jeku sezonskih poslova, ali obilne padavine sa gradom i jakom kišom ovog puta donele su samo nevolje. Štete su najviše pretrpeli kukuruz, zasadi krompira, maline i drugo voće, prenosi RTS.

Prvo letnje osveženje prijalo bi vrednim dragačevskim poljoprivrednicima koji su u jeku sezonskih poslova, ali obilne padavine sa gradom i jakom kišom ovog puta donele su samo nevolje. Štete su najviše pretrpeli kukuruz, zasadi krompira, maline i drugo voće.

„Prvo je počelo suvo da pada, krupne, ovako, kao bogami, kao jaje. Pa je posle počela kiša i sa kišom je počelo da pada tako, možda petnaestak minuta. A prvo su te krupne počele da padaju, prvo suve, bez kiše“, priča Lepa Karaklajić iz sela Gornji Dubac.

Samo na području Dragačeva ispaljeno je 76 raketa, ali je nevreme pričinilo ogromne štete na usevima i u voćnjacima.

„Petnaestak minuta je to padalo tako da je bilo katastrofa i gledati. Čulo se kako huči od pravca Guče i iz donjeg Dragačeva prema nama. Pomislili smo da neće ostati ništa“, rekao je Jugoslav Petrović, predsednik msne zajednice Gornji Dubac.

Opštinskom štabu za vanredne situacije u Lučanima javljaju se žitelji brojnih mesnih zajednica u kojima je nevreme pričinilo štetu, a komisije za procenu ubrzo će biti na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari