Grad Zrenjanin prvi u Vojvodini doneo odluku da pomaže višečlanim porodicama 1Foto: Foto MP - Grad Zrenjanin doneo odluku da pomaže višečlanim porodicama

Zrenjanin se danas pridružio Pokretu za decu “Tri plus” koji pruža podršku porodicama sa troje i više dece i time postao prvi grad u Vojvodini koji podržava velike porodice.

Odluka o pristupanju ovom udurženju iz Čačka doneta je na skupštinskoj sednici iz razloga, kako je navedeno, vođenja odgovorne pronatalitetne politike, utvrđivanja većeg obima prava u oblasti dečije i porodične zaštite i unapređenja mera populacione politike.

Kako je navedeno prilikom potpisivanja ugovora sa Pokretom za decu “Tri plus”, u prvoj fazi Zrenjanin će u javnim ustanovama i preduzećima obezbediti sistem popusta, a u drugoj fazi tražiće da se u ovaj sistem popusta uključe i private firme.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura najavio je da će javni poziv za porodice sa troje i više dece biti raspisan u aprilu a da dodela kartica za popuste počinje  u maju i da će ti programi biti realizovani tokom cele godine.

Vladica Gavrilović iz Pokreta za decu “Tri plus” rekao je da mali broj porodica u Srbiji  ima toje dece, tek 7,8 odsto. Zrenjanin je 24 lokalna samouprava koja se priključila ovom pokretu.

 

M.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari