Grad Zrenjanin subvencioniše kupovinu bicikala sa po 10.000 dinara 1Foto: M.P./Danas

Zrenjaninci će i ove godine moći da računaju na pomoć grada od 10.000 dinara za nabavku bicikla, poručila je njihova lokalna smaouprava nakon raspisivanja javnog poziva za odabir firmi koje trguju biciklima.

Kako se navodi u javnom pozivu, komisija za realizaciju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina, raspisala je Javni poziv za izbor privrednih subjekata u sprovođenju nabavke bicikala.

Građani koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti bicikle isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog Javnog poziva.

Nabavka bicikala sprovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Finansijska sredstva za sufinansiranje nabavke bicikala iz ovog javnog poziva opredeljuju se Odlukom o budžetu grada Zrenjanina za 2022. godinu u iznosu do 240 hiljade dinara sa PDV. Sredstva za sufinansiranje nabavke bicikala dodeljuju se na osnovu Javnog poziva za građane u iznosu od 10 hiljada dinara sa PDV po jednom biciklu.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti, a rok za podnošenje prijava je petak 1. jul.

Grad Zrenjanin će zaključiti Sporazum o tehničkoj saradnji u sprovođenju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina sa privrednim subjektima koji budu izabrani.

Nakon potpisivanja Sporazuma o tehničkoj saradnji sa privrednim subjektima, Grad raspisuje Javni poziv za građane.

Građani su u obavezi da prilikom prijavljivanja dostave profakturu/predračun izdat od strane privrednih subjekata sa liste.

Ugovor o nabavci bicikla zaključuju grad Zrenjanin, direktni korisnik i krajnji korisnik, nakon donošenja Rešenja o konačnoj listi krajnjih korisnika.

Grad Zrenjanin će vršiti prenos sredstava isključivo privrednim subjektima, kao direktnom korisniku, a ne građanima kao krajnjim korisnicima, ali tek nakon što pojedinačni krajnji korisnik izvrši uplatu direktnom korisniku celokupnu svoju obavezu i nakon završetka realizacije nabavke bicikala.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.