Građani neće saznati kolikom zagađenju su bili izloženi  

Milenko Jovanović o izveštaju Gradskog zavoda za javno zdravlje o kvalitetu vazduha u Beogradu, nakon požara u Vinči

Ostavite komentar


  1. Hvala g.Jovanovicu na pravim informacijama. Cak i laici mogu da zakljuce da to sto pise u izvestaju nisu informacije koje prikazuju sustinu/ kolicinu zagadjenja toksicnim materijama. Oni su izbacili izvestaj cisto forme radi. Poslednjih godina i mi koji nismo iz struke primecujemo jednu sveopstu degradaciju na planu zas.zivotne sredine. Izvozi se nas domaci kvalitetan ugalj, a uvozi i koristi toksican. Deponije su u sve lisijem stanju, i cesto su zapaljene. Veci neprijatelj po nas narod i NASU DECU ne postoji! Tek danas se oglasila Min.ziv.sredine i trazi hitne mere. Sta reci, sve strucnjak do strucnjaka, a narod u hipnozi. Sto duze potraje, posledice ce biti tragicnije. Nadam se neocekivanoj pozitivnoj sili, koja ce doci i resiti stvar!

  2. Stil otaljavanja posla i obavezno laganje i zataskavanje problema svoj vrhunac dostize za proteklih 10 godina.Znaci,ne postuje se pravni sistem,od vrha vlasti do radnih jedinica.

  3. Nivo zagadjenja toksičnim materijama koje su emitovane u vazduh nije meren.Rec je o toksinima koji se deponuju u organizmu do 11 godina.ozbiljne studije govore da su kancerogeni.Tako ce gradjani jednog dana saznati sta su disali.Pa udahnimo duboko i zamislimo se nad činjenicom da ova vlast bolje od ovog ne moze.ne ume.nece

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.