Građani okupljeni oko Šodroš survivor kampa na razgovorima u Vojvodina Šumama 1foto: Arsenije Mandić / Danas

Razgovori između predstavnika građana koji protestuju na Šodrošu zbog seče šuma i predstavnika JP Vojvodina Šume biće održani danas u sedištu tog javnog preduzeća, na inicijativu okupljenih oko Šodroš Survivor Kampa.

Sastanak, na kojem će biti prisutan i pravni tim, biće održan danas u 14 časova.

„Saslušaćemo šta korisnik šume ima da kaže, iz razloga što je obavešten o bespravnoj seči, a do ovoga dana se još nije oglasio, da je sproveo proceduru koju smo zahtevali“, navode iz Organizacije za očuvanje prirode i životinja OSNA.

Ta procedura, kako su istakli, podrazumeva žigosanje panjeva žigom šumske krađe, preuzimanje trupaca iz Galens-ovog Brodogradilišta, i sačinjavanje zapisnika o delu šumske krađe.

Iz te organizacije dodali su i da ih interesuje i kakva će biti naredna postupanja, s obzirom da je Aleksandar Antić, Direktor Koridora Srbije, u medijima izneo informaciju da će upravo JP Vojvodina šume biti ti koji će nastaviti dalju seču stabala na Šodrošu.

Ovu inicijativu sprovode Ekološki front Novi Sad, Eko straža Novi Sad, Dunavac – Šodroš i Organizacija za očuvanje prirode i životinja – OSNA.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari