Građanski preokret: Prekinuti govor mržnje u Zrenjaninu 1Foto: M.P. / Danas

Povodom pojavljivanja grafita uvredljivog sadržaja prema predstavnicima desne političke opcije na autobuskim stajalištima u Zrenjaninu oglasila se Udruženje građana Građanski preokret i zatražilo da se odmah prekine govor mržnje u Zrenjaninu.

U svom regaovanju oni su podsetili da je pre samo dve nedelje, u Elemiru kod Zrenjanina, zapaljen automobil ispred porodične kuće opozicionog aktiviste.

„Pozivamo na hitni prekid govora mržnje jer on po pravilu završava nasiljem. Političke i sve druge razlike treba da se iskazuju na civilizovan i pristojan način, u institucijama, medijima i na javnim skupovima“, naveo je Građanski preokret koji je prošle godine u saradnji sa više stranaka, udruženja i pojedinaca u Zrenjaninu organizovao debate o važnim temama o kojima se ne raspravlja dovoljno ili na adekvatan način u gradskim institucijama i lokalnim medijima.

Kako kažu, „Zrenjanin je dugo bio grad mirnih ljudi, multikulturalnosti i uvažavanja različitosti“.

Oni su pozivali tužilaštvo i policiju da svojim adekvatnim delovanjem spreče i sankcionišu širenje mržnje i ugrožavanje bezbednosti kojem su izloženi kritičari aktuelne vlasti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari