Gradonačelnica Niša kažnjena sa 6.000 dinara zbog udesa službenim vozilom 1Foto: FoNet/Kostadin Kamenov

Prekršajni sud u Nišu kaznio je gradonačelnicu Draganu Sotirovski sa 6.000 dinara i dva kaznena poena zbog toga što prilikom upravljanja službenom „škodom superb“ nije držala bezbedno odstojanje, te došlo do sudara.

Predsednik Prekršajnog suda Mišel Marković kazao je da su istovetne kazne izrečene niškoj gradonačelnici  Sotirovski i drugom učesniku u ovom lančanom sudaru, vozaču I. Lj, koji je naglim kočenjem usporio kretanje svog vozila, iako je bio dužan da to učini na način da ne ometa druge učesnike u saobraćaju.

Prema njegovom rečima, I. Lj. je naglo zakočio, a Sotirovski, koja nije držala bezbedno odstojanje, udarila je u njegovo vozilo.

„Oni su dobili minimalne kazne predviđene zakonom. Za ovaj prekršaj propisana je novčana kazna od 6.000 do 18.000 dinara“, rekao je Marković za Južne vesti.

Saobraćajna nesreća se dogodila 8. juna prošle godine, na putu Niš- Sokobanja, kada je, po navodima Sotirovski i Stalne konferencije gradova i opština, ona putovala na radionicu u Sokobanji, u organizaciji SKGO.

Niška policijska uprava je kazala medijima da beleška o toj saobraćajnoj nesreći ne postoji.

U opoziciji su tvrdili da šteta na niškoj  službenoj „škodi“ iznosi oko 400.000 dinara, a da je Sotirovski privatnim povodom putovala u Sokobanju, gde ima u vlasništvu neke aprtmane i u kojoj žive njeni rođaci.

Sotirovski je za naš list kazala da je u Sokobanja išla službeno, a da će štetu na „škodi super“ platiti osiguravajuća kuća kod koje je vozilo kasko osigurano.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari