"Lopov" i "zalizani mamin sin" koji "ljubi skute strancima" u Strazburu: Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prozvala opozicionog poslanika Đorđa Stankovića 1Dragana Sotirovski: Foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je i članica Predsedništva SNS, danas je optužila narodnog poslanika i fukcionera Narodnog pokreta Srbije Đorđa Stankovića da „iznosi laži o njoj, na kojima gradi političku karijeru“, nazivajući ga „lopovom“ i „zalizanim i nadoburnim maminim sinom“ koji „ljubi skute strancima“.

Stanković je juče, reagujući na izjavu Sotirovske će napustiti Niš ako nakon lokalnih izbora gradonačelnik bude on ili narodna poslanica i funkcionerka Stranke slobode i pravde Jelena Milošević, koji „kradu toalet papir iz Skupštine“, rekao da bi pre iseljenja trebalo istražiti afere u koje je umešana, apostrofirajući njeno navodno lično bogaćenje.

Ona je nakon toga, na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, ponovila da Stanković „krade WC papir iz skupštinskog toaleta“, i nazvala ga „lopovom“.

„To je isti onaj Đorđe koji je otrčao onomad u Strazbur da poljubi skute strancima i optuži svoju zemlju i legitimno izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Srpska napredna stranka pokrala izbore… Zalizani, nadobudni mamin sine, ponudi program Nišlijama, položi vence stradalim nevinim žrtvama NATO agresije, raskini ugovore sa gradom kojim se finansira porodica Stanković, ne budi licemer! Ne zaboravi da Nišlije nisu šaka zobi da ih pozoba svaka vrana poput tebe koja se klanja tuđincu i priželjkuje ga na kućnom pragu! Nišlije se neće vraćati u vreme žutih koji su uništili grad“, navela je ona.

"Lopov" i "zalizani mamin sin" koji "ljubi skute strancima" u Strazburu: Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prozvala opozicionog poslanika Đorđa Stankovića 2
Gradska kuća Niš: Foto V.Torović

Prema njenim rečima, Stankovićeva majka je iz budžeta Grada Niša „uzela više od milion i po evra za usluge privatnih vrtića, ličnih pratilaca i personalnih asistenata“, a „porodične firme Stankovića širom Srbije, po gradovima i opštinama, na tenderima dobijaju posao koji se finansira parama svih građana“.

Prema dostupnim informacijama, Marina Stanković, koju je prozvala, vlasnica je više privatnih vrtića u Nišu, u kojima Grad subvencioniše boravak dece, što uobičajeno čine lokalne samouprave.

„Poštovani sugrađani, idemo do pobede da dokažemo snagu SNS-a u Nišu, pokažemo da nasilničkim vranama ne damo grad i da za takve na političkoj sceni u gradu nema mesta!“, napisala je gradonačelnica Niša na zvaničnoj FB stranici.

Stanković je prethodno, a povodom njene izjave o iseljenju iz grada kazao da će „morati da joj ispuni tu želju“, jer nam je izgleda „Bog dao znak kako da se rešimo Sotirovski“.

"Lopov" i "zalizani mamin sin" koji "ljubi skute strancima" u Strazburu: Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prozvala opozicionog poslanika Đorđa Stankovića 3
Đorđe Stanković: Foto Narodna stranka

„Nju odavno niko ne želi u ovom gradu, ali zato je ona, naravno, za to vreme nekretnine kupovala van Niša. Verovatno želi što pre da ode za Majami i na ovaj način to najavljuje“, rekao je on za Južne vesti.

Pre eventualnog odlaska iz Niša, trebalo bi istražiti afere, uzurpaciju i zloupotrebu javnih nabavki, dodao je on.

„Nakon istrage i suđenja ćemo videti da li će moći da ide za Sokobanju, Majami, Hanioti, ili Bugarsku. Ipak, ona odavno planira odlazak i izvadila je pasoš Evropske unije jer ima državljanstvo Bugarske“, rekao je.

Sotirovski je, inače, gostujući na niškoj Televiziji Bela mi, osim najave da će se „prva iseliti“ ukoliko na čelo grada dođu Stanković i Milošević, iznela i daleko ozbiljniju tvrdnju- da Niš ne bi trebalo da bude „opozicioni“ grad dok su na republičkoj vlasti naprednjaci.

„Da govorimo da mi u Nišu možemo da budemo nezavisni, da ovde bude neka druga partija na vlasti, a ne SNS, a da u državi bude republička vlast koju predvodi SNS kao većinska partija- gde to može? Sećate se vremena kada je Niš bio jedno opoziciono ostrvo, a država bila pozicija (od 1996. do 2000. godine, prim. aut.). I šta smo tada doživeli?“, upitala je.

Ona je pozvala rađane Niša da „dobro razmisle“ za koga će glasati na lokalnim izborima, koji bi po izbornom kalendaru trebalo da se održe do jula ove godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari