Gradonačelnici se takmiče, a građani Bora i Zaječara leče u Nišu i Beogradu: Odbornici opozicije o najavi izgradnje stadiona u Boru 1Foto: J. B. K.

Dok gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić najavljuje izgradnju novog stadiona po FIFA standardima u gradu bakra, iz opozicije kažu da je gradonačelnik poznat po “bombastičnim” izjavama koje se obično retko potpuno realizuju.

Odbornik u Skupštini Bora, i predsednik GrO Narodnog pokreta Srbije u Boru Dragan Marković za Danas kaže, podsećanja radi, da je gradonačelnik godinama obmanjivao Borane toplanom na sečku kao jedinom mogućnošću za dobro grejanje.

„Izbegavao je gas kao rešenje. Ranije je obećavao nikad bolje grejanje. Milijarde gubitka toplane u poslednjih šest ili sedam godina pravdao je na razne načine. Tako će i prepravku i adaptaciju starog stadiona predstaviti kao nobelovski poduhvat“, ističe Marković.

Prema njegovim rečima, gradonačelnik Bora, u najmanju ruku, traži način da smanji revolt Borana zbog uništavanje dela sportskog kompleksa na četvrtom kilometru i prodaju stadiona koji je sagrađen na tom mestu da bi bio gradski stadion, građen, kako on ističe, „kada Milikić nije ni znao gde je Bor i kada su neki ljudi sledili viziju stručnjaka, a ne partijskih prijatelja“.

Gradonačelnici se takmiče, a građani Bora i Zaječara leče u Nišu i Beogradu: Odbornici opozicije o najavi izgradnje stadiona u Boru 2
Foto: M.S.

„Danas se on diči budućim akva parkom koji će biti novi namet Boranima. On je glavni krivac zašto ne rade bazeni u Sportskom centru i zašto su mnogi mladi sportisti u problemu, a klubovi pred gašenjem“, objašnjava naš sagovornik.

Marković podseća da je pre nekoliko godina Milikić obećao novi borski aerodrom u Salašu.

„Njegove priče o skijalištu na Crnom vrhu koje će biti centar zimskih sportova, evropskom streljačkom centru na starom Borskom strelištu, kao i o novoj bolnici ili fudbalskom klubu Bor koji će svake godine preskočiti po jedan rang ne treba komentarisati. To spada u neku drugu kategoriju. Građani Bora vide o čemu se radi“, poručio je naš sagovornik.

Odbornik ispred grupacije „Glasno za omladinu“, Vladimir Stojičević, za Danas kaže da u Srbiji kao da ja zavladala epidemija izgradnje fudbalskih stadiona, u vremenu kada su bolnice kao i lekari preko potrebni.

Gradonačelnici se takmiče, a građani Bora i Zaječara leče u Nišu i Beogradu: Odbornici opozicije o najavi izgradnje stadiona u Boru 3
Vladimir Stojičević/Foto: Glasno za omladinu

„Nacionalni stadion građane Srbije koštaće 540 miliona eura. Garantujem da će ta cifra na kraju biti mnogo veća. Osim nacionalnog stadiona izgrađena su i tri lokalna stadiona. U Leskovcu 2, 46 milijardi danara, u Zaječaru 3, 38 i Loznici 3,6 milijardi dinara i sve se to finansira iz budzeta Srbije“, ističe on.

Kako kaže za Danas, juče smo čuli gradonačelnika Bora da će se i u Boru adaptirati i izgraditi novi stadion fudbalskog kluba Bor, gde su isplanirali sredsta u budzetu za 2024. godinu, ali gradonačelnik Bora stadion gradi iz budžeta grada.

„Očigledno je da se Milikić takmiči sa Ničićem. Ničić šoping mol, Milikić dva, Ničić stadion, Milikić dva, dok se građani Bora i Zaječara leče u Nišu i Beogradu i dok decu iz Bora, Zaječara i cele Srbije lečimo porukama. To je njihova „napredna“ Srbija koja lične interese stavlja ispred opštih“, zaključio je Stojičević.

Aleksandar Milikić najavio izgradnju novog stadiona u Boru

Podsećamo, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, kazao je da je stadion u Boru od sada u vlasništvu grada, i da je sledeći zadatak projektno tehnička dokumentacija, za stadion koji će početi da se gradi sledeće godine.

Dodao je da zbog toga je njihov cilj i prvi zadatak da ove godine urade projektno tehničku dokumentaciju i da naredne godine krenu u izgradnju  savremenog stadiona po svim FIFA standardima, kapaciteta oko 5.000 mesta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari