Gradonačelnik Kragujevca: Moramo poštovati prezumpciju nevinosti u slučaju Zorana Mladenovića 1Foto: Milan Nikić

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić ocenio je danas da u slučaju zamenika predsednika Skupštine grada Kragujevca Zorana Mladenovića, protiv koga su dve službenice gradske uprave podnele prijave za seksualno uzmnemiravanje, treba poštovati pretpostavku nevinosti i da niko nije kriv dok se to ne dokaže.

Mladenović je danas, tokom pres konferencije povodom sinoćnog ubistva u centru Kragujevca, stajao iza grdaonačelnika u grupi gradskih funkcionera i načelnika gradske uprave, a odgovarajući na pitanje novinara da li je njegovo prisustvo bilo bilo neophodno i da li je o trebalo da bude udaljen s posla dok tužilaštvo ne saopšti svoju odluku, Dašić je dgovorio da se i u tom slučaju mora poštovati prezumpcija nevonosti.

„Mi smo se kao Grad poneli krajnje odgovorno i podneli smo prijave nadležnom državnom organu. Nikada nam nije padalo na pamet da bilo šta zataškavamo jer po tom pitanju nema zaštićenih, ali moramo poštovati prezumpcija nevinosti odnosno da niko nije kriv dok to ne dokaže“, rekao je Dašić.

On je poručio kako bi takođe „voleo da ta tema bude manje u medijima“ do završetka postupka, navodeći dai potencijalne žrtve koje su prijavile takvo ponašanje moraju biti zaštićene.

„Nažalost, na pojedinim portalima provlaće se njihova imena i mslim da na taj način nikome ne činimo dobro – ni onom ko je optužen, ni onom koga su žrtve prijavile“, rekao je gradonačelnik Kraguijevca.

Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu proverava prijave protiv gradskog funkcionera Zorana Mladenovića, koga su dve službenice gradske uprave prijavile za seksualno uzmnemiravanje, nakon čega će odlučiti da li će protiv njega biti pogignuta optužnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari