Gradonačelnik Kragujevca pozvao sugrađane da sutra Vidovdan proslave sa svojom Vojskom 1Lepenički bulevar: Kragujevac Foto: Milan Nikić

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, je povodom sutrašnjeg najvećeg vojnog taktično-tehničkog zbora u novijoj istoriji grada, pozvao sugrađane da Vidovdan proslave sa svojom Vojskom.

Poštovani Kragujevčani, poštovani Šumadinci – dođite da proslavimo Vidovdan sa svojom Vojskom., poručio je Dašić.

U ponedeljak 28. juna, sa početkom u 12,30 časova, prvi put u svojoj novijoj istoriji Kragujevac i Šumadija su domaćini centralne državne proslave Vidovdana.

Tog dana građani iz svih krajeva Srbije odaće počast kosovskim junacima i slavnoj srpskoj vojsci.

Ujedno, prvi put u istoriji Kragujevca Vojska Srbije organizuje izložbu naoružanja i opreme.

U okviru programa manifestacije „Otvoreni dan” biće prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja.

Prateći program obuhvata izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa.

Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i još mnogo toga.

Tog dana, Vojska Srbije kuvaće za okupljene građane i čuveni vojnički pasulj koji je u jelovniku nekadašnje JNA od 1982. godine.

Ovog dana građani Kragujevca i Šumadije biće sa svojom vojskom. Važno je naglasiti da je ovo jedinstvena prilika da se na najneposredniji način uvere u dostignuća, opremljenost Vojske Srbije u zaista fascinantnom prikazu naoružanja i opreme.

Ali i da probaju vojnički pasulj, vide dresuru službenih pasa, da se najmlađi „maskiraju” bojama kao pripadnici specijalnih jedinica, da sednu u trenažne simulatore najnovije generacije dronova.

Sve je spremno za jedinstveni spektakl kakav Kragujevac i Šumadija nisu videli. Na ovaj sveti srpski praznik dođite sa svojom porodicom u Šumarice, kod stadiona „Čika Dača” – da zajedno sa našom vojskom obeležimo državni praznik. Živela Srbija!, stoji u saopštenju koje je večeras prosleđeno medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari